загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підвищення пенсій: українцям назвали всі нюанси

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українським пенсіонерам три роки поспіль не проводили індексацію пенсій, а тепер планують підвищити її розмір, однак таке підвищення не здатне покращити життя пенсіонерам.

Таку думку висловив директор Інституту соціально-економічних трансформацій Ілля Несходовский, додавши, що пенсії на сьогоднішній день не відповідають ні прожитковому мінімуму, ні певним мінімальним соціальним стандартам, тому їх підвищувати обов’зково потрібно.

«Але в цьому контексті я одразу хотів би прокоментувати позицію Розенка щодо підвищення мінімальної заробітної плати до п'яти тисяч гривень. Я вважаю, що це абсолютно є непродуктивна і без жодних якихось розрахунків заява, яка несе виключно лише фіскальний ефект. Підняття до 3200 гривень обумовлено тим, що тривалий час мінімальна заробітна плата не індексувалася на індекс інфляції, а це було передбачено відповідним законодавством. Вона була заморожена в 2014-2015 роках, і тільки в 2016 році почала підніматися. Як наслідок, для того, щоб все ж таки забезпечувати людям мінімальний рівень, який би дозволив їм купувати основні продукти харчування, оплачувати основні послуги, було прийняте рішення», - повідомив експерт в інтерв'ю для "Голосу столиці".

Він зазначив, що зі збільшенням мінімальної пенсії збільшуватимуться і інші пенсії, приміром, мінімальна пенсія.

На думку Несходовського, найбільшою на сьогодні є несправедливість не стільки мінімальної пенсії, а скільки несправедливість по відношенню до того, коли людина виходила на пенсію.

«Людина, яка вийшла на пенсію 10 років назад, отримує значно менше, ніж людина, яка отримала на пенсію зараз — це така певна специфіка українського законодавства. І ось така несправедливість, яка на сьогоднішній день існує, людей найбільше дратує, коли він задає питання, чому я, пропрацювавши 20-30 років, отримую майже стільки, як людина, яка взагалі ніколи не працювала і не сплачувала жодних внесків до Пенсійного фонду. Це, звичайно, демотивує людей», - додав він.

Також експерт вважає, що людина, яка пропрацювала 30-40 років, повинна однозначно в рази більше отримувати, ніж людина, яка взагалі не працювала, не сплачувала жодних соціальних внесків.

 

Джерело:
До списку новин