загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

НБУ зробив Ощадбанк особистою скарбницею

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Національний банк надав "Ощадбанку" статус уповноваженого банку, що може зберігати запаси готівки регулятора. Таким чином останній перебере на себе частину функцій НБУ.

Згідно з повідомленням, Ощадбанк став першим банком України, якому НБУ довірив виконувати операції з запасами своєї готівки, а також забезпечувати банки регіону готівкою і приймати від них надлишки.

Що стосується НБУ, то він поступово переходитиме від частково контрольованого готівкового обігу до делегованої моделі. Повідомляється що саме "Ощадбанк" дав старт цьому процесу.

"Таким чином, НБУ буде делегувати частину функцій, які він виконує в регіонах, іншим банкам в рамках реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні. Це дозволить поступово перейти від частково контрольованої моделі організації готівкового обігу до делегованої моделі", - наголошується в повідомленні.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром загальних активів Ощадбанк займав 2-е місце (210,099 млрд гривень) серед 93 банків, що діяли в країні банків.

Нагадаємо, в лютому Кабмін прийняв рішення докапіталізувати Ощадбанк на 3,5 млрд гривень.

Як повідомлялося раніше, недавно в Україні, згідно з рішенням НБУ, через неплатоспроможність було оголошено про припинення роботи "Платинум Банку". При цьому керівництво Національного банку запевнило, що більша частина клієнтів зможуть повернути свої кошти.

Недавно у пресі з'явилися чутки про можливу відставку голови НБУ Валерії Гонтарєвої. У фінустанові цю інформацію не підтвердили.

 

 

 

Джерело:
До списку новин