загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виготовлення декоративних букв та написів з фанери – сучасний дизайнерський бізнес

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Напевно, кожен з нас неодноразово зустрічав у журналах, на фотографіях друзів, у інтер’єрі магазинів чи кімнат – акуратні декоративні написи або окремі букви. Відразу відкриємо секрет – переважно всі вони виготовляються з фанери. Останнім часом цей елемент декору набрав шалену популярність – подібні прикраси постійно фігурують у різноманітних телепрограмах присвячених ремонту та дизайну, їх використовують для проведення фотосесії, ними декорують сучасне помешкання, тощо. Така популярність використання написів породила попит на дані елементи декору. Тому, задумуючись про те, яким бізнесом можна зайнятись, причому, вклавши невеликі кошти, на думку спадає: а чому б не зайнятись самому виготовленням таких декоративних написів? У цій статті ми вирішили розглянути та проаналізувати таку ідею бізнесу, як виготовлення декоративних написів чи букв з фанери.

Що з себе являють інтер’єрні написи з фанери?

По суті це звичайні шматки фанери, з яких за допомогою спеціальних інструментів були вирізані та естетично оброблені літери або цілі написи. Їх фарбують в будь-який колір, прикрашають стрічками та іншими матеріалами. Вироби можуть бути як з елементами кріпленнями, так і без них – може бути підставка або спеціальні гачки. Іноді замовляють вироби товщиною близько 12 мм, які стоять самостійно на будь-якій рівній поверхні.

Кому і навіщо потрібні декоративні букви та слова?

Питання досить правильне та цілком логічне. Багато з вас, напевне досі не може зрозуміти, що це взагалі за бізнес такий? Кому потрібні всі ці букви з якоїсь фанери? Де їх використовують? Навіщо взагалі хтось буде купувати подібне? І хто ці люди — покупці «фанерного декору»? Давайте розглянемо всі ці питання по порядку.

Де можуть застосовуватися інтер’єрні літери

  • Прикраса інтер’єру квартири або дачі. Такий виріб оригінально виглядає завдяки своїй виключній простоті. Зараз в моді стиль «еко-стайл» і подібні йому, тому забезпечені люди прагнуть прикрасити свій будинок за останнім словом моди. Написи можуть кріпити на стінах, камінній полиці, книжковому столі. Все це додає інтер’єру оригінальний, сучасний і надзвичайно стильний вигляд.
  • Фон для фотосесій. Написи і букви створюють додатковий настрій на святковій (весільній, дитячій або корпоративній) фотосесіях. Сьогодні фотосесію можна провести практично де завгодно – все залежить від можливостей фотографа і ступеня забезпеченості клієнта.
  • Атрибути святкувань. Поряд з повітряними кульками та квітами, такі букви стали атрибутами святкового настрою. Дні народження, весілля, корпоративи, ювілеї. Скрізь букви і слова з фанерних листів, виконані модними шрифтами та пофарбовані в стильні кольори, чудовою прикрасять собою будь-яке свято. Особливо полюбляють подібні вироби молоді модні мами, які із задоволенням купують дану атрибутику для святкування дня народження своєї дитини.
  • Рекламі заходи. Написи з дерев’яних букв широко використовуються в маркетингових кампаніях. З них виготовляють стильні написи для різноманітних евент заходів, презентацій, тощо.

Якщо резюмувати, то можна прийти до висновку, що написи та букви з фанери можна використовувати практично будь-де, де хочеться внести у дизайн трохи краси та стилю.

Що потрібно для відкриття домашнього бізнесу з виробництва декоративних букв з дерева

Тут все просто, основні складові цього бізнесу:

  • Обладнання та сировина;
  • Налагоджений процес виготовлення;
  • Канали збуту.

Ось і все, насправді все дійсно просто. Але давайте розглянемо кожну складову окремо.

Обладнання та сировина

Найпопулярнішою сировиною для виготовлення букв та написів є фанера. Використовують листи фанери різної товщини, але не занадто тонкі. Занадто тонкі листи піддаються швидкій деформації, тому заготовки товщиною менше 6 мм. краще не використовувати зовсім.

Якщо клієнт бажає індивідуального підходу, можна замовляти зруби натуральної деревини певної товщини та ширини на лісопилці або спеціальних відділах будівельних магазинів. Найчастіше в якості фарбувального матеріалу майстрами вибирається акрилова фарба. Вона швидко сохне, не токсична і красиво лягає на поверхню, при цьому виглядає дуже презентабельно.

Щодо обладнання, то тут ситуація трохи інша. Кожен майстер вирізає літери з фанери тим інструментом, яким йому найбільше до душі (або користується тим інструментом, на який йому вистачило коштів). Почнемо з простого:

  • Лобзик. Завдяки йому можна без проблем випиляти химерні звивисті форми. Інструмент дешевий, володіє високою точністю і просте у використанні за умови наявності деякого досвіду. Недолік використання даного інструменту – ним можна виготовити тільки малогабаритні написи. З великим шматком фанери товщиною 12 мм виникнуть додаткові труднощі. Все-таки лобзик це повністю ручний інструмент, який вимагає великих витрат часу і акуратності.
  • Електричний лобзик. Використання такого інструменту значно прискорить виробничий процес. Дозволяє використовувати листи фанери 40 мм завтовшки.
  • Лобзиковий верстат. Бувають двох видів – домашній міні-варіант, що за габаритами нагадує швейну машинку і який можна розмітити на столі, і професійний верстат, якому буде потрібно набагато більше місця і який краще розмістити в гаражі або іншому окремому приміщенні.
  • Автоматизований фрезерний верстат. Інструмент дуже дорогий але забезпечує гарантований та бездоганний результат. Він надзвичайно зекономить час, та виконає різку бездоганно. Крім того, з часом, ним можна буде різати не лише фанеру, а й використати його для дерева, акрилу, скла і навіть металу. Все це відкриває нові перспективи для розвитку бізнесу.

Як виготовляються написи чи букви з фанери?

Тепер поговоримо про процес виготовлення. Цілком зрозуміло, що на завершальному етапі напис вирізається лобзиком або на верстаті, після чого піддається шліфуванню та фарбуванню. Але виникає ще одне питання – звідки цей напис взагалі береться?

Тут також зовсім не складно. Встановіть на комп’ютері будь-яку графічну програму, ідеальний варіант – Photoshop. Завантажте різноманітні шрифти – акцент робіть на сучасних дизайнерських шрифтах, багато з яких можна використовувати на безкоштовній основі.

Подальший процес цілком простий та зрозумілий. В програмі створюється ескіз потрібного напису, розміру, вибирається відповідний шрифт. Можна додати елементи, які згодом стануть частиною композиції. Якщо заготовка буде мати форму фрази або цільного слова, простежте, щоб між елементами обов’язково були точки дотику, інакше робота вийде неякісною.

Шаблон можна роздрукувати на декількох аркушах, якщо фраза довга. З допомогою спеціального копіювального паперу переносимо шаблон на фанеру. Вирізаємо по контуру, шліфуємо, фарбуємо і прикрашаємо декоративними елементами.

Просування бізнесу та реалізація декоративних написів з фанери

Тепер про процес просування та реалізації. Звичайно, на самих початках – про вас ніхто не буде знати, тому першочергова задача – проявити себе та показати ваші роботи скрізь, де тільки можна.

Для цього необхідно відібрати найкращі ваші екземпляри, сфотографувати, можливо навіть із залученням професійного фотографа, та створити портфоліо. А далі – залишайте портфоліо на дошках оголошень, на тематичних сайтах на форумах форумах, на спеціальних майданчиках, тощо.

Відвідайте магазини подарунків, весільні салони та компанії, що організовують свята. Запропонуйте їм свої вироби. Беріть участь в ярмарках хенд мейду та пропонуйте свої послуги фотографам і студіям.

Створіть групи у популярних соціальних мережах, там якраз і знаходяться переважна більшість ваших потенційних клієнтів. Незайвим буде створення власного сайту-візитки, або тематичного інтернет магазину.

Через певний  час, ви почнете отримувати перші замовлення. А далі, якщо ваша продукція буде якісна, та задовольняти потреби замовників, спрацює принцип сарафанного радіо. Воно якраз і повинно забезпечити вас постійними замовленнями. А разом з цим і стабільним доходом. Удачі в починаннях!

 

Джерело:
До списку новин