загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як отримати пенсію померлих родичів-переселенців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У мого покійного батька залишилась недоотриманою пенсія за два місяці. Перебував на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Калінінському районі м. Донецька. Як я можу отримати ці кошти?

Недоотриману пенсію осіб, які не були зареєстровані як переселенці на підконтрольній українській владі території, можна отримати за місцем знаходження членів сім'ї або інших осіб, які мають право на отримання пенсії, відповідно до порядку, затвердженого постановою Кабміну № 509 від 01.10. 2014 року, або за місцем їх постійної реєстрації на контрольованій території.

Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

Для цього усі необхідні документи, що підтверджують родинні стосунки та спільне проживання, а також довідку про взяття на обліквнутрішньо переміщеної особи, потрібно надати до управління Пенсійного фонду України за місцем тимчасового перебування або свого постійного проживання.

Якщо від дати смерті не минуло шість місяців, то пенсію виплачують членам сім’ї, які проживали разом із пенсіонером на час його смерті.

За документи, що підтверджують спільне місце проживання, приймається паспорт заявника із реєстрацію адреси проживання, спільною з пенсіонером.
Належність до кола членів сім’ї (діти, батьки, подружжя) підтверджується штампами у паспорті або свідоцтвом про народження, або свідоцтвом про шлюб, або рішеннями суду.

Якщо після смерті сплинуло шість місяців, недоотримана пенсія виплачується особам, зазначеним у свідоцтві про право на спадщину.

 

Джерело:
До списку новин