загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчимося жити в пенсійну стадію життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В пенсійну стадію життєвого сімейного циклу, відбувається багато змін в житті. Прийом нових членів родини або, навпаки, розставання з ними нерідко становить важливу частину цього періоду — діти розлучаються або одружуються, ви стаєте дідусем чи бабусею. Як зробити цей період таким же щасливим, як і попередні?

Така різна старість

Є літні люди, які після виходу на пенсію воліють лягати на диван, думати про сенс життя і повільно згасати. Інші на території своєї елітної заміської нерухомості відзначають свої дні народження, немало часу проводять в ресторані, залишаються активними. Виходить, дозвілля пенсіонера багато в чому залежить від складу характеру і ступеня підприємницького таланту.

Життя на пенсії, як випробування

На пенсії, можливо, вам буде важко справлятися з фінансовими, емоційними, фізичними складнощами, зберігати свою незалежність. Не можна виключити, що ви можете зіткнутися з погіршенням розумових і фізичних здібностей або змінами вашого соціального та фінансового статусу. Деколи доводиться пережити смерть членів сім’ї. Якість вашого життя на цій стадії залежить від того, наскільки успішно ви змогли пристосуватися до змін в перших днів у статусі пенсіонера. Також це часто пов’язано з тим, наскільки добре ви до цього стежили за своїм здоров’ям. Природне старіння, природно, позначиться на стані вашого тіла, можуть з’явитися болі, зморшки, зменшиться щільність кісток. Ризик хронічних і психічних захворювань також стає вище з віком; але старіння не означає, що ви автоматично почнете погано себе почувати.

Життя на пенсії, як свято

Ця стадія може стати справжньою пригодою, адже ви звільнені від обов’язку виховувати дітей. Ви можете дозволити собі просто насолоджуватися плодами своєї праці. Пенсія здатна стати дуже щасливим етапом вашого життя. Народження онуків принесе вам велику радість, при цьому вам не доведеться відповідати за їх виховання.

Як бути щасливим, вийшовши на пенсію

Потрібно давати собі звіт у тому, що люди, які позбавлені достатньої підтримки з боку близьких або щодня вступають у сутичку з фінансовими проблемами, повинні приготуватися до боротьби з труднощами на цій стадії життя. Ви можете цілком успішно дійти до фіналу сімейного життєвого циклу, якщо будете слідувати простим радам:

  • намагайтеся підтримувати свої фізичні функції і власні інтереси разом зі своєю другою половиною;
  • пробуйте для себе нові сімейні та соціальні ролі;
  • постарайтеся змиритися зі смертю своєї другої половини, сестер, однолітків, братів;
  • не бійтеся своєї смерті;
  • постарайтеся переоцінити своє життя, згадати все, чого вас навчила життя, що ви пережили за цей час.

 

Джерело:
До списку новин