загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україні необхідно почекати від 20 до 30 років для переходу на нову пенсійну систему, - Нацбанк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Під час саміту з фінансової грамотності радник українського Національного банку Тимофій Милованов заявив, що демографічну проблему і дефіцит податків в Україні можна вирішити лише за допомогою переходу на нову пенсійну систему, яка дозволить громадянам збирати собі на пенсію.

Як передає ряд ЗМІ, за його словами, даний перехід повинен зайняти близько 30 років.

«У всій країні погіршується демографічна ситуація, через що людей, які платять податки, стає менше. Цю проблему можна вирішити лише переходом на систему, де люди самі зможуть накопичувати пенсію. Однак питання в тому, наскільки українці готові до даної системи. Адже якщо різко все поміняти, то погано буде пенсіонерам, які проживають зараз. В системі, де кожен повинен накопичити для себе, через 20-30 років все стане ідеально. І тут лише виникає питання, як ми будемо жити ці роки», - сказав експерт.

«Це завжди конфлікт поколінь. В системі, де кожен собі накопичує, через 20-30 років все буде ідеально. Питання в тому, як ми будемо жити ці 20-30 років », - розповів Тимофій Милованов.

На його думку, головна проблема на Україні, пов'язана з фінансовою грамотністю - це відсутність заощаджень на пенсію. Він зазначив, що щось схоже можна побачити і в інших країнах, але в Україні це набуло лякають масштаби.

«Люди не знають, скільки відкладати на майбутнє і в яких інструментах потрібно зберігати. Люди розраховують на державу, але пенсії занадто маленькі, на них складно прожити », - додав експерт.

 

Джерело:
До списку новин