загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Говори красиво: 10 українських слів, які збагатять вашу мову

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Радіо МАКСИМУМ продовжує знайомити вас з особливими українськими словами, які замінять надокучливий суржик у щоденному житті. Здивуйте рідних своєю багатою мовою!

Поповнюйте свій словниковий запас дивовижними українськими словами, вживайте їх на відпочинку і на роботі, і ви вразите людей своєю начитаністю. Гайда!

ДАЛЕБІ́ – вживайте замість звичних вставних слів правду кажучи, справді, дійсно.

ВЕРЕДЛИ́ВИЙ – який капризує, вередує, постійно має примхи; якому важко догодити. Це слово ідеально характеризує нашу погоду впродовж останніх днів, погодьтеся.

КРАДЬКОМА́ – непомітно для інших; нишком. Поки ви читали, ваш улюбленець крадькома потягнув зі столу шматок ковбаси. Перевірте ;)

ПРИ́КРІСТЬ – те, що викликає негативні емоції, невдоволення. Словом, неприємність. Сподіваємося, у вас жодних прикрощів немає!

ВИ́ТІВКА – щось сказане або зроблене для сміху, розваги, жартома. Саме час втнути щось цікаве, мерщій!

ЗВАБЛИ́ВИЙ – який притягає до себе, викликає захоплення своїми якостями, властивостями, зовнішнім виглядом; спокусливий.

МОРІЖО́К – так називають густу, молоду, зелену траву. Ще трішки, і все-все вкриється моріжком. Ура!

ДОШКУ́ЛИТИ – словами або діями вивести з рівноваги, образити, зіпсувати настрій. Ще гарні синоніми: насолити, допекти, дійняти.

ГОСТИ́НЕЦЬ – якась річ або ласощі, які звичайно привозять, приносять або передають як подарунок. Але на гостинець треба заслужити, не забувайте.

ПАЛКИ́Й – який добре горить, швидко займається. Та нас більше цікавить переносне значення: так говорять про людину з надзвичайно гарячим темпераментом, сповнену пристрасті та енергії. Палких вам обіймів та поцілунків =)

 

До списку новин