загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ситуація на ринку праці: кого шукають?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За інформацією кадрового порталу HeadHunter Україна, кількість вакансій стабільно зростає, а конкуренція повільно, але впевнено спадає. Компаніям необхідно докладати все більше зусиль, щоб отримати гарного спеціаліста, констатує керівник експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна Катерина Мащенко. У порівнянні з лютим, у березні найбільший приріст резюме спостерігався у сферах безпеки, мистецтва/розваг/мас-медіа, консультування, краси та спорту, робітничих кадрів.

Найбільш активно у березні працівників шукали у Кіровоградській, Волинській та Чернівецькій областях. Найбільш затребувані – фахівці сфери видобутку сировини, домашній та робочий персонал, працівники готельного бізнесу, медичні працівники та педагоги. Разом з тим, роботодавці починають активно шукати студентів та молодих фахівців для программ стажування та практик.

У сфері IT, продажів та маркетингу кількість вакансій знизилася. Тим не менш, за даними hh.ua, сааме продавці, представники IT-сфери, логістики, мас-медіа та маркетингу працевлаштовуються швидше за всіх, оскільки конкуренція в цих сферах складає 1-2 фахівця на місце. Водночас є сфери, в яких процес працевлаштування є тривалим. Так, за даними опитування, проведеного HeadHunter Україна, кожен п’ятий спеціаліст державних структур і кожен шостий – сфери телекомунікацій витратили більше року для пошуку роботи. Складна ситуація також і у бажаючих працювати у нафтогазовому та фінансовому секторах.

Серед безробітних, зареєстрованих у службі зайнятості, за підсумками березня п.р., 24,8% безробітних раніше працювали у сільському, лісовому та рибному господарстві; 17% у сферах державного управління, оборони, загальнообов’язкового державного соціального страхування; 5,2% – у сфері торгівлі та ремонту; стільки ж у переробній та добувній промисловості.

Традиційно, за пошуком роботи найчастіше звертаються особи з вищою освітою: 42% зареєстрованих безробітних мали вищу освіту, 37% – професійно-технічну, 20% – загальну середню.

Майже вдвічі збільшився середній розмір заробітної плати у вакансіях – до 4 054 грн., що відповідно до стандартів ООН дорівнює межі бідності у світі ($5 доларів на день або близько 4000 грн. на місяць).

За інформацією Державної служби зайнятості України, кількість роботодавців, що співпрацювали з центрами зайнятості збільшилася на 21%, внаслідок чого кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості збільшилася на 27% до 319 тис. одиниць.

Разом з тим, загальна кількість безробітних станом на 1 квітня 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 13% та становила 407 тисяч. Зменшилась також кількість претендентів на одну вакансію до 6 осіб (проти 9 за аналогічний період минулого року.

Департамент захисту соціально-економічних прав

 

Джерело:
До списку новин