загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Корисні звички щасливих людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ми всі заслуговуємо на щастя, потрібно лише навчитись його здобувати. У цій статті ви дізнаєтесь про 4 прості звички, які допоможуть вам стати щасливими.

Усі корисні звички щасливих людей мають єдину спільну передумову: будьте відважними! Не варто забувати, що добробуту неможливо досягти, якщо постійно чогось боятися. Саме тому лише по-справжньому відважні люди можуть осягнути щастя.

На жаль, не існує такого закладу, де людей навчають бути щасливими, ось чому ми так часто помиляємось на своєму життєвому шляху.

Не варто думати, що для того, аби відчути щастя, обов’язково потрібно бути закоханими, мати величезні банківські рахунки чи захований скарб. Ідеальний будинок та приваблива зовнішність також не завжди є запорукою щастя.

Добробут – це дивовижний внутрішній баланс, коли людина має все те, що їй потрібно для щастя у достатній кількості, а не у надлишку. Проте чомусь багато хто фокусує свою увагу на абсолютно інших цінностях та намагається відшукати щастя деінде, розмінюючись на дріб’язкові речі.

Сьогодні ми розповімо про 4 корисні звички щасливих людей. Повірте, осягнути щастя набагато простіше, аніж може здатися на перший погляд!

1. Будьте відповідальними!

Однією з головних звичок щасливих людей є вміння брати відповідальність за свої дії. Для того, щоб навчитись бути відповідальними, не потрібні якісь особливі навички. Щойно ви навчитесь брати відповідальність за свої щоденні вчинки, ваше щастя більше не залежатиме від оточення, ви творитимете його самі.

Зверніть увагу, що люди, які вас оточують, не зобов’язані надолужувати ваші недопрацювання та компенсувати ваші вади. Щасливими можуть стати лише ті, хто вміє доводити собі та оточенню свою повноцінність та незалежність.

А це означає, що не варто демонструвати на людях свою невпевненість, страх та неспроможність владнати свої справи, навіть якщо у глибині душі ви справді відчуваєте ці емоції. До того ж, усі ці риси допоможуть вам завести здорові та повноцінні стосунки, якщо досі вам у цьому не таланило.

Візьміть на озброєння декілька простих, але дієвих стратегій поведінки:

  • Щоранку, коли прокинетесь, підійдіть до дзеркала та вголос промовте, що вам сьогодні вдасться виконати всі заплановані справи. Повторіть, що ніхто і ніщо не зможе зруйнувати ваші плани та вивести вас із рівноваги.
  • Нагадайте собі, що ви – незалежна людина, яка здатна відповідати за власні вчинки. Переконайте себе, що зможете подолати будь-які труднощі, які трапляться на вашому шляху. Ба більше, можна розширити свої хобі та інтереси і зайнятися тим, що сприятиме вашому розвитку та особистісному росту.

Якщо ви хочете бути щасливими, вам варто навчитися самостійно приймати рішення, а тому завжди беріть відповідальність за свої дії, навіть якщо часом ви помиляєтесь.

2. Будьте вільними, щоб бути щасливими!

Звільнитися від внутрішніх обмежень, щоб осягнути щастя, можна по-різному. Візьміть до уваги певні методи та практикуйте їх щодня.

Ось деякі з них:

  • Щодня виділяйте принаймні дві години для себе. Упродовж цього часу ви можете зайнятися своїми улюбленими справами, наприклад, прочитати книгу,  піти на прогулянку, помедитувати, написати листа близькій людині, відпочити тощо.
  • Займіться тим, що допоможе вам відновити внутрішню рівновагу та зв’язок зі своїм “я”. Завдяки такому нехитрому заняттю ви почуватиметесь врівноваженими та спокійними.
  • Візуалізуйте те, що вас турбує: людей, які вас ображають, посягають на вашу свободу, зневажають вас чи безпідставно критикують усі ваші дії. Навчіться відстоювати себе та свій простір. Встановіть допустимі рамки, за межі яких не дозволено буде виходити вашому оточенню. Повірте, завдяки таким незначним, на перший погляд, змінам, ви навчитесь відчувати справжнє щастя.

3. Подивіться у вічі своїм страхам

Ніхто не зможе зустрітися віч-на-віч зі своїм страхом, доки спершу його не визнає. Чомусь більшість з нас завжди знаходить безглузді виправдання своїй невпевненості та страхам.

 Дуже часто ми не хочемо визнавати страх через те, що нам набагато простіше залишатися в межах своїх зон комфорту.

Навіщо мені змінювати роботу? Звісно, на цьому місці роботи мене зневажають, проте чи не краще знати ворога в обличчя, аніж гнатися за невідомістю?

Насправді, дуже багато людей заважають своєму розвиткові, встановлюючи такі внутрішні рамки. Однак найгірше те, що з часом такі обмеження призводять до появи страхів та зниження самооцінки. Якщо ви постійно притлумлюватимете свої істинні бажання, вони поступово витіснять вашу здатність бути щасливими.

Якщо ви хочете позбутися страхів, запам’ятайте декілька простих порад, які ми зібрали у цій статті.

Ось декілька корисних звичок, завдяки яким ви зможете осягнути щастя:

  • Візьміть аркуш паперу та запишіть на ньому всі свої переживання та страхи. Ви можете перерахувати всіх людей, предмети та ситуації, які змушують вас почуватися некомфортно.
  • У іншому стовпчику напишіть те, чого ви хочете досягнути у найближчому майбутньому: свободи, гармонії, задоволення, спокою та насолоди від життя.
  • У третьому стовпчику перерахуйте те, що вам знадобиться зробити, щоб досягнути своєї мети.

Повісьте цей список на видне місце та щодня робіть кроки назустріч втіленню своїх мрій.

4. Будьте вартими свого щастя!

Для того, щоб заслуговувати на щастя, зосередьте увагу на своїй самооцінці. Вірте чи ні, проте чимало людей вважають себе негідними справжнього щастя.

Ось найпоширеніші причини таких сумнівів:

  • Ми думаємо, що наш поїзд пішов, і в нашому житті більше не випаде можливості використати свій потенціал на власну користь.
  • Ми вважаємо, що часом краще прикусити губу та залишитися у стосунках, які роблять нас нещасними, аби тільки не залишитися на самоті.
  • Часто після кількох поразок ми займаємо позицію невдахи і гадаємо, що у нашому житті більше ніколи не буде світлої смуги. У результаті ми впадаємо в апатичний стан, який не лише заважає бути щасливими, але й з часом може призвести до серйозної депресії.

Цього допускати у жодному разі не можна. Навчіться протистояти негативним думкам та не впускати їх у свій мозок. Пам’ятайте, що всім властиво помилятися, тому потрібно вміти приймати поразку та намагатись виправляти помилки.

Ми всі заслуговуємо на щастя,, нам треба лише навчитись впускати його у своє життя.

Не дозволяйте нікому переконувати вас у протилежному. Не варто мовчки терпіти, якщо хтось наголошує на тому, що ви чогось “не можете”, “не вмієте” чи “не заслуговуєте”. Навчіться ігнорувати безпідставну критику та в’їдливі коментарі, натомість слухайтеся єдиного голосу, який має значення – свого серця.

 

Джерело:
До списку новин