загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна має визнати, що її пенсійний фонд – банкрут, – нардеп

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Потрібно визнати банкрутство української пенсійної системи і перейти на нову модель. Можливо, була б доречна реформа на кшталт азійської системи, де немає пенсій, а є тільки відрахування для військовослужбовців.

Таку думку висловив народний депутат України Олександр Опанасенко.

«Запропонована сьогодні пенсійна реформа – це, насправді, не реформа, а тільки латання дірок. Адже вона не вирішує головних проблем пенсійного забезпечення, а тільки створює видимість роботи уряду, парламенту та Президента та дає їм можливість за два роки до виборів хоч щось показати найсумліннішому електорату – 12-ти мільйонам пенсіонерам», – прокоментував Опанасенко.

Нардеп переконаний, що український пенсійний фонд є банкрутом. Натомість, чи не у кожній розвиненій країні, пенсійний фонд має бути накопичувачем грошей і головним інвестором в економіці.

«В українському пенсійному фонді грошей немає, до того ж, туди щороку потрібно вкладати додаткові кошти. Тому потрібно визнати банкрутство української пенсійної системи і, можливо, перейти на певний симбіоз різних моделей. Зокрема, залишити збільшені пенсії для військових, адже сьогодні є певні об’єктивні причини для цього. Можливо, була б доречна реформа на кшталт азійської системи, де немає пенсій, а є тільки відрахування для військовослужбовців. Натомість для пенсіонерів, яким не вистачає коштів, усі пільги мають монетизуватися і виплачуватися окремо», – вважає Олександр Опанасенко.

 

Джерело:
До списку новин