загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вимираючий вид: що робити, якщо ваша професія завтра помре

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Все, що пов'язано з штучним інтелектом, однозначно буде затребуване

Штучний інтелект, електромобілі, багатозадачні роботи і літаючі дрони перестали бути просто фантазією і вигадкою, перетворившись на реальність.

Важливо розуміти, що часи, коли бухгалтер займався тільки бухгалтерією, продавець – продажами, а суддя – правосуддям, закінчилися. І щоб займати гідне місце на ринку праці, необхідно постійно розширювати свої знання, удосконалювати навички та освоювати нові напрямки, розповідає Work.ua.

Де ми, а де ШІ?

Багатьом здається, що всі ці передові розробки торкнуться нас ще зовсім нескоро. Мовляв, де Україна, а де штучний інтелект? Смішно сказати, але на деяких вітчизняних підприємствах бухгалтерію все ще ведуть в ручному режимі, не кажучи про інші технологічні процеси.

І тим не менше, ці пережитки минулого зустрічаються все рідше. Безліч українських компаній переходять на нові методи організації роботи і підходу до здійснення поставлених цілей. Petcube, SolarGaps, Grammarly, Promo.ua – ви коли-небудь чули про ці компанії? Ні, тоді Гугл вам на допомогу.

Ці та сотні інших українських хлопців на своєму прикладі вже довели, що при правильній розстановці пріоритетів і грамотно розподілених ресурсах можна легко вийти на світовий рівень і затьмарити конкурентів з різних країн. Все, що для цього необхідно – поховати стандарти ведення бізнесу та побудови команди, що приїлися.

Так що якщо ви думаєте, що до нас технології дійдуть нескоро, озирніться навколо – вони вже тут. І ті, хто не готовий це прийняти, на жаль, ризикують залишитися за бортом "Ноєвого ковчега", що пливе назустріч марсіанському майбутньому на всіх вітрилах.

Поневолення машинами вже не за горами?

Так, якщо люди і далі будуть вважати, що 5 років інституту і 10 років роботи за фахом – це стеля. Якщо ви не хочете стати героєм антиутопічної реальності, в якій бездушна машина забирає ваше робоче місце, пора діяти. І це не жарти! Колись давно люди вірили в цілющі властивості тютюну і подорожника, а сьогодні нанороботи можуть розпізнавати і виліковувати ракові клітини.

Колись вести складський облік потрібно було в письмовому вигляді, заповнюючи одну за одним об'ємні зошити. Сьогодні досить встановити програму, і весь обсяг даних – до ваших послуг.

Про що ж задуматися?

Білл Гейтс, який дещо знає, рекомендує звернути погляд на біологію, енергетику і штучний інтелект. Особливо тим, хто тільки обирає майбутню професію. Пов'язує він це з розвитком технологій, переходом на відновлювану енергію і, на жаль, з біологічним тероризмом.

Але це зовсім не означає, що тільки ці три сфери залишаться затребуваними через якихось 15-20 років. Наприклад, інший експерт, підприємець зі світовим ім'ям Марк Кьюбан, вважає, що майбутнє – за філософами і філологами. Яких так і не зможуть замінити роботи і машини.

Але обидва мільярдера сходяться на думці про те, що затребуваними залишаться люди, які вміють швидко приймати рішення, творчо підходити до завдань, знаходити нестандартний вихід з критичних ситуацій.

Що робити, щоб залишитися на плаву?

Зайнятися професійним і особистим розвитком. А саме: розглянути альтернативні варіанти діяльності – записатися на курси з абсолютно нової для вас дисципліни, спробувати себе в незвичній посаді, більше читати і аналізувати прочитане.

Але головне – навчитися застосовувати всі отримані знання на практиці, не боятися розширювати список своїх навичок і підвищувати рівень експертності в обраних напрямках.

Подумати про підростаюче покоління. Якщо у вас є діти, нехай навіть вони вчаться в початковій школі, варто всерйоз подумати над їх майбутньою професією. Перш за все варто орієнтуватися на таланти, вміння і бажання самої дитини, але при цьому зіставляти всі ці дані з трендами майбутнього. Все, що пов'язано зі штучним інтелектом, однозначно буде затребуване. Також, швидше за все, люди не перестануть хворіти і їсти. А значить, медицина і сфера харчування залишиться на плаву. Вище ми говорили про біологію, енергетику та гуманітарні спеціальності. Загалом, є з чого вибрати.

 

Джерело:
До списку новин