загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Порошенко доручив Кабміну зняти всі обмеження для працевлаштованих пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Під час засідання Національної ради реформ президент України Петро Порошенко заявив, що влада зацікавлена в тому, щоб пенсіонери продовжували працювати.

Президент України Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ доручив Кабінету Міністрів восени збільшити розмір пенсій, скасувати їхнє оподаткування і зняти всі обмеження для працевлаштованих пенсіонерів.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

"Президент на Нацраді реформ доручив уряду вже восени підняти пенсії, скасувати оподаткування пенсій і всі обмеження для пенсіонерів, які працюють", – написав Цеголко.

Влада зацікавлена в тому, щоб пенсіонери продовжували працювати, і не потрібно їх "вичавлювати з робочих місць", заявив український президент під час засідання, фрагмент відеозапису якого оприлюднив Цеголко.

"Думаю, що невиправдане на сьогоднішній день і обмеження пенсій працюючим пенсіонерам, і оподаткування пенсій", – зазначив президент.

Він підкреслив, що цього року підніматимуть мінімальну пенсію.

"Підвищення мінімальної пенсії також відбудеться в цьому році, і я думаю, що можна розглянути можливість перенести з грудня на листопад або навіть на жовтень", – додав Порошенко.

Глава держави нагадав, що останні три роки резонансним було питання пенсійного віку.

"Можу відкрити таємницю – коли уряд завершував черговий меморандум з Міжнародним валютним фондом, я брав на себе ініціативу, і ми робили все можливе, щоб не дати нашим опонентам можливості завалити пенсійну реформу, штучно маніпулюючи з пенсійним віком. Вважаю, основним досягненням, що для більшості пенсіонерів зазначений законопроект не передбачає підвищення пенсійного віку", – процитувала Порошенка прес-служба Адміністрації Президента.

Податок на пенсії було встановлено в Україні у 2015 році. 2 червня 2016 року Верховна Рада скасувала оподаткування пенсій, розмір яких нижчий ніж 10 прожиткових мінімумів (10,7 тис. грн), закон набув чинності 1 липня того ж року. Міністр соціальної політики Андрій Рева пояснював, що ця норма не стосується працевлаштованих пенсіонерів. "Нововведення стосуються тільки непрацевлаштованих пенсіонерів, у яких пенсія від трьох до 10 прожиткових мінімумів. Усі вони платили податок у розмірі 15%, і для цієї категорії пенсіонерів податок відмінили", – сказав міністр виданню "Деловая столица" в червні минулого року.

17 травня 2017 року Кабмін схвалив проект пенсійної реформи, запропонований прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Документ надіслали для розгляду Національній раді реформ, після обговорення і затвердження його передадуть у Верховну Раду України для голосування. Пенсійна реформа, зокрема, передбачає скасування обмежень на пенсії працевлаштованим пенсіонерам, скасування особливих умов виходу на пенсію, поступову ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду тощо.

13 травня Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо не проведе пенсійної реформи. На його думку, у Верховній Раді знайдуться голоси для ухвалення реформи, а кошти на її проведення з'являться завдяки детінізації економіки.

4 червня Кабмін опублікував листи від глави місії Міжнародного валютного фонду в Україні Рона ван Родена і регіонального директора Світового банку Сату Кахконен, у яких ішлося про схвалення ними проекту реформування пенсійної системи України.

 

Джерело:
До списку новин