загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У нас не було би проблем із пенсією, якби ВРУ вдвічі не знизила ставку соцвнеску, – нардеп

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У нас не було би проблем із пенсійним забезпеченням, якби у свій час Верховна рада України не прийняла б абсолютно непрораховане, непрогнозоване та популістичне рішення щодо зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) із 41% до 22%. Адже в кінцевому результаті ми отримали те, що дефіцит Пенсійного фонду виріс до 70 мільярдів.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив народний депутат України Юрій Соловей.

«Причиною багатьох проблем в Україні є популізм при прийнятті багатьох державницьких рішень. І якщо ми поставимо собі запитання, що важливіше, то на моє глибоке переконання чимало із нас скажуть, що саме популізм є причиною багатьох бід у нашій країні», – каже Юрій Соловей.

Зокрема, на його переконання, сьогодні, в Україні не було би проблем із пенсійним забезпеченням, якби у свій час Верховна рада не займалася популізмом та не знизила ЄСВ.

«До чого я веду, у нас не було би проблем із пенсійним забезпеченням, якби у свій час Верховна рада України не прийняла б абсолютно непрораховане, непрогнозоване та популістичне рішення щодо зниження ЄСВ із 41% до 22%. Рішення, яке до речі ініціювали ряд фракцій парламенту, аргументуючи це тим, що мовляв, зниження податків призведе до виведення з тіні зарплат українців»,– додає народний обранець.

Окрім цього, Юрій Соловей зазначив,  що зниження ЄСВ призвело до дефіциту пенсійного фонду. Депутат додав, що сьогодні він становить 70 мільярдів.

«Ми практично вдвічі знизили ключовий податок, але власне з нього і формуються надходження до Пенсійного фонду. І в кінцевому результаті ми отримали те, що дефіцит Пенсійного фонду виріс до 70 мільярдів. Більше того, ця сума сьогодні прирівнюється до суми погашення усіх запозичень, що потребує Україна. Це абсолютно необґрунтований крок. То звідки ж причина цих всіх речей?», –дивується нардеп.

Зокрема, причиною таких результатів Соловей вважає те, що усі рішення, які приймаються у Верховній раді носять популістичний та непрорахований характер.

«Зокрема, саме це рішення приймалося у Верховній раді шляхом внесення змін до податкового кодексу. Тому, крім того, що ми знизили плату ЄСВ деяким крупним фінансовим промисловим групам, цей крок парламентарів створив величезну дірку у Пенсійному фонді. Тобто, можна сказати, що Пенсійний фонд сьогодні банкрот. А все через те, що українським парламентом на початку було прийнято абсолютно популістичне рішення, а зараз шукають винного», – додав Юрій Соловей.  

https://www.youtube.com/watch?list=PLAHpnQ4F1EUJcs9ZSwAOAdloDylOeSgar&v=h00LCRmqJ88

 

Джерело:
До списку новин