загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Легалізація іноземних документів, необхідних для призначення (перерахунку) пенсії в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Іноземні офіційні документи, необхідні для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до законодавства України, приймаються органами Пенсійного фонду України за умови засвідчення їх дійсності шляхом консульської легалізації або шляхом проставлення уповноваженим на це державним органом спеціального штампа апостиля («Apostille»).

Зокрема, це:

 - довідки про навчання за кордоном,

 - свідоцтва про шлюб,

 - свідоцтва про народження,

 - свідоцтва про розірвання шлюбу та інше.

Не потребують легалізації або апостилювання документи, видані компетентними органами держав, з якими Україною укладено двосторонні або багатосторонні договори, положення яких звільняють від будь-якого іншого засвідчення іноземних документів, якщо вони складені або засвідчені відповідною установою однієї з договірних сторін, скріплені печаткою та засвідчені підписом компетентної особи.

Відповідно, від потреби легалізації або апостилювання звільняються офіційні документи, складені в державах-членах Співдружності Незалежних Держав (в Білорусі, Вірменії, Казахстані, Киргизстані, Молдові, Російській Федерації, Таджикистані, Туркменистані, Узбекистані, Азербайджані), а також офіційні документи, видані компетентними органами чи засвідчені уповноваженими особами на території Болгарії, Іспанії, Португалії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини, Чехії, Грузії, Сербії, та Македонії.

Документи, складені іноземною мовою, які не потребують консульської легалізації, надаються з їх перекладом, засвідченим нотаріально.

Білан БОРИС
 
Джерело:
До списку новин