загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін має намір переглянути розмір пенсії за інвалідністю, - Рева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На думку міністра, система виплати по догляду за інвалідами вимагає змін.

Пріоритетним завданням для уряду є перегляд розміру пенсій пенсіонерам за інвалідністю. Про це у "Вечірньому праймі" на телеканалі "112 Україна" сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

"На сьогоднішній день ми плануємо як пріоритетне завдання переглянути розміри пенсій пенсіонерам не тільки за віком, але і за інвалідністю. Тому що все-таки одна справа - це виплата по догляду, інша справа - це пенсія людині, яка втратила працездатність", - сказав він.

Міністр також зазначив, що потрібно змінити систему виплати по догляду за інвалідами.

"Коли ми говоримо про виплати по догляду, то ми повинні розуміти, що там є багато питань. Чому ця допомога популярна серед народу? Той, хто отримує допомогу по догляду, для нього держава сплачує ЄСВ і йому йде страховий стаж. Дуже часто ми стикаємося з ситуаціями, коли людина оформлює догляд за інвалідом, цим реально займається хтось інший, сама людина виїжджає на заробітки, наприклад, за кордон, тут їй йде страховий стаж, а там вона працює на себе. Тому тут є багато питань. Справа не в сумі, а в тому, що потрібно змінити саму систему такої допомоги. У пріоритеті на даному етапі, я вважаю, є підвищення рівня пенсійного забезпечення, у тому числі інвалідів, а далі будемо реформувати всі інші аспекти соціальної допомоги, в тому числі і цей", - додав він.

Нагадаємо, раніше Рада запровадила одноразову компенсацію і щорічну допомогу інвалідам ЧАЕС. Крім того, ввели щорічну допомогу на оздоровлення.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України встановив, що розмір максимальної доплати до пенсії для колишніх працівників Чорнобильської АЕС, які вийшли на пенсію, становитиме 949 грн.

 

Джерело:
До списку новин