загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева пояснив, чому майже 20 тисяч українців не мають права на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При стажі менше 15 років в Україні літні люди отримують спецдопомогу.

В Україні майже 20 тисяч людей пенсійного віку не отримують пенсію через відсутність необхідних 15 років трудового стажу. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час брифінгу. Міністр зазначив, що тема про те, що частина громадян взагалі не отримує пенсій, мало обговорюється в суспільстві.

"Повинно бути співвідношення між тим, що людина заплатила і що людина отримала. Погодьтеся, що кожна людина бере участь в пенсійній системі по-різному. Є мінімальний стаж, нижче якого ви взагалі ніякої пенсії не отримуєте. Якщо у вас немає 15-ти років страхового стажу - вам пенсія не платиться", - сказав Рева.

"У нас сьогодні в Україні є майже 20 тисяч людей, які не отримують пенсію, будучи пенсійного віку. Їм не платиться пенсія. Їм платиться спеціальна допомога, яка називається "допомога особі, яка не має права на пенсію". Тобто якщо особа не має 15 років трудового стажу, їй пенсія не платиться уже сьогодні", – заявив Рева.

Він уточнив, що допомога, про яку він згадав, за чинним законодавством виплачується людині з 63 років.

Рева також розповів, як у Верховній Раді готують поправки до пенсійної реформи. За його словами, комітет Верховної Ради почав систематизацію поправок і пропозицій від народних депутатів, внесених до законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

"Протягом двох тижнів з дня прийняття цього законопроекту народні депутати вносили свої поправки, зауваження. Зараз цей процес завершено, і сьогодні йде систематизація в комітеті ВР внесених пропозицій. Коли ця систематизація буде закінчена, підготовлені матеріали, комітет спільно з міністерством, урядом буде працювати над цими зауваженнями і поправками", – заявив Рева.

Він також підкреслив, що це робота тривала, але робота має бути закінчена до наступної сесії парламенту, яка планує почати свою роботу 6 вересня.
Джерело:
До списку новин