загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Катастрофічний дефіцит Пенсійного фонду: чи є вихід та який «рецепт» у Мінфіну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наразі єдиний вихід для подолання дефіциту Пенсійного фонду – збільшення числа застрахованих.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив експерт із питань місцевого самоврядування Юрій Ганущак.

«Якщо відрахування до ПФ при нинішній ставці ЄСВ максимум 0.2, а коефіцієнт заміщення у випадку доведення до 35 років стажу – 0.35, то співвідношення застрахованих та пенсіонерів має бути 0.35:0.2=1.75. Зараз пенсіонерів 10 млн, а застрахованих – теж 10 млн. Жителів України у віці 20-60 років - 25 млн. Тобто у нас є резерв – залучити ще хоча б половину тих, хто не застрахований», - міркує Ганущак.

За його словами, альтернативний шлях – зменшення кількості пенсіонерів шляхом підвищення страхового стажу.

«Але тоді у них зростає коефіцієнт заміщення, а відповідно, співвідношення між відрахуваннями та виплатами», - уточнив він.

«Наскільки зрозуміло, рецепт Мінфіну – постійне збільшення мінімальної зарплати та використання різниці між середньою зарплатою, по якій індексується – середня за три роки та сучасна, з якої платиться ЄСВ. Тобто часовий лаг у два роки. Але цей розрахунок базується на високій інфляції. Колись вона має уповільнитись. І тоді без збільшення числа застрахованих чи підвищення ставки відрахувань до Пенсійного фонду балансу не буде», - проаналізував Юрій Ганущак.

Як відомо, уряд планує ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду, який на сьогодні становить 5,5 млрд дол., за 7-10 років. 

 

Джерело:
До списку новин