загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

День будівельника: чому бракує майстрів та скільки заробляють

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні день будівельника. Цього дня прийнято посвячувати в будівельники. Новачкам пропонують з’їсти солоний шматок хліба, що символізує тяжкість професії або погріти руки над вогнем, аби загартувати характер.

Професія будівельника нині – по-перше, досить прибуткова, а по-друге, дефіцитна. Хорошого спеціаліста – який зробить ремонт на совість і за адекватні гроші – знайти дуже не просто.

Професія ще й досить романтична. Ті, хто працює на останніх поверхах, мають можливість милуватися неймовірною красою столиці з висоти пташиного польоту.

Якщо одні люди працюють безпосередньо на забудовника. Інші – здають квартиру під ключ для господарів. У бригаді і колектив згуртованіший. І робітники універсальніші, адже мають виконати всі побажання клієнта.

Хто багато вміє – добре заробляє – якщо не лінуватися, то будівельник може заробити більше, ніж менеджер з вищою освітою в кабінеті. В місяць від 10 – 15 тисяч гривень – це від. Можна і $1000 мати в місяць. Можна і півтори. Все залежить від об’єму роботи.

Поки в Україні продовжують масово готувати різноманітних менеджерів, які справно поповнюють лави армії безробітних – не вистачає кваліфікованих робітників.

У той же час величезна кількість будівельників після запуску безвізу поїхала працювати закордон. Експерти кажуть: якщо в Україні представники робочих спеціальностей претендують на зарплату у 8-15 тисяч гривень, то в  Польщі це нижчий рівень грошової винагороди. Тож професійний і працелюбний будівельник нині в Україні – вже просто на вагу золота.

 

Джерело:
До списку новин