загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Укрпошту» мають намір перетворити на банківську установу, – законопроект

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зареєстрований у парламенті законопроект № 6601 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових послуг у галузі поштового зв’язку» дозволить функціонувати «Укрпошті» як банку, проте без отримання банківської ліцензії та без необхідності виконувати всі нормативні вимоги НБУ. Саме тому Нацбанк не підтримує намірів нардепів і вважає, що своє слово стосовно вказаного законопроекту має сказати Кабмін.

Про це на запит УНН повідомили у Національному банку України.

«Справді, Національний банк України, як регулятор фінансового ринку у сфері переказу коштів надав свої попередні висновки стосовно законопроекту №6601 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових послуг у галузі поштового зв’язку» до профільного Комітету Верховної Ради України.

У листі визначено низку ризиків та обґрунтування потреби у системному доопрацюванні законодавчо-нормативної бази для здійснення зазначених змін у фінансовій діяльності як головного поштового оператора держави, так і потенційно можливих надавачів фінансових послуг.

Беручи до уваги, що ПАТ «Укрпошта» є державним підприємством, а його діяльність, у тому числі визначення стратегії його розвитку, належить до сфери управління Кабінету Міністрів України, вважаємо необхідним попереднє отримання висновку Уряду України щодо перспективи проекту, а також залучення інвестицій, бачення його фінансової успішності при наявній збитковості підприємства», – йдеться у відповіді НБУ.

В НБУ додали, що дискусії з приводу вказаної ініціативи нардепів за участі Мінфіну, учасників ринку, акціонерів та громадськості розпочнуться у першій половині вересня.

Зазначимо, що законопроект №6601 ініціювали одразу декілька нардепів, серед яких, зокрема, радикал Сергій Рибалка, Максим Поляков та Денис Дзензерський із «Народного фронту». При цьому головним комітетом щодо законопроекту визначений комітет з питань фінполітики, який очолює Сергій Рибалка.

Нагадаємо, напередодні радикал С.Рибалка ініціював корупційний законопроект про роботу ломбардів.

Загалом, експерти називають роботу С.Рибалки на посаді голови фінкомітету ВРУ непрофесійною, та такою, що спрямована скоріше на власне збагаченні, ніж регулювання фінансової сфери.

Додамо, що іншого автора законопроекту №6601 М.Полякова, Спеціалізована антикорупційна прокуратура ГПУ підозрює у сприянні незаконному видобутку бурштину. 

 

Джерело:
До списку новин