загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

40% пенсійного фонду становить дефіцит, - Гройсман

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Наразі у Пенсійному фонду утворився дефіцит розміром у 40% від його загального обсягу.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час відкриття круглого столу, присвяченого проведенню пенсійної реформи.

"Дефіцит пенсійного фонду вже є достатньо загрозливим, оскільки 40% Пенсійного фонду є саме дефіцит", - наголосив прем'єр.

За його словами, ці 40% дорівнюють 140 млрд грн. І якщо терміново не розпочати реформування, незабаром може статися так, що в країні не буде чим платити пенсії.  

"Система (пенсійна - ред.) сьогодні не реформована, не здатна забезпечити справедливіть. Система є ураженою, ми не маємо у ній достатньо необхідних ресурсів", - пояснив Гройсман.

Тому метою пенсійної реформи він вважає "побудову самодостатньої бездефіцитної пенсійної системи", яка дозволить "повернути справедливість пенсійних нарахувань" та "побороти бідність в країні".

Відтак метою пенсійної реформи, за словами Гройсмана, є побудова самодостатньої бездефіцитної пенсійної системи, яка дозволить повернути справедливість пенсійних нарахувань і побороти бідність у країні.

Разом з тим, просте осучаснення пенсійної системи, без її реформуваня на основі впровадження пенсійних внесків, чого, за словами Гройсмана, вимагають "популісти", породить новий дефіцит.

До слова, глава Мінсоцполітики Андрій Рева зауважив, що окрім поточного дефіциту в 141 млрд грн, пенсійній фонд ще має непогашену позичку у 48 млрд грн.

– Пенсійний фонд заборгував державному бюджету і ця позика “висить” на ньому по сьогоднішній день, – зазначив міністр.

Водночас Рева додав, що попри додаткові кошти за рахунок економічного зростання і підвищення заробітної плати не потрібно направляти до пенсійного фонду, бо тоді дефіцит зросте ще більше.

 

Джерело:
До списку новин