загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не панацея: Пенсійна реформа лише тимчасово відтермінує дефіцит Пенсійного фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За словами експертів, урядова Пенсійна реформа відтермінує проблему на 5-7 років і водночас погіршить умови виходу на пенсію людей, які народилися наприкінці 60-хх та у 70-х роках минулого століття.

«Насправді, ця реформа абсолютно демотивує сучасне молоде покоління платити податки. Це не реформа, це не вирішення проблеми взагалі. Це просто перенесення її обрисів ще на 5-7 років, для інших урядів, коли знову накопичуватиметься дефіцит Пенсійного фонду і гостро стоятиме ця сама проблема», - сказав під час прес-конференції у Києві політолог, Руслан Бортник.

За його словами, відрахування до Пенсійного фонду здійснює лише половина працездатного населення, а відтак, реальну Пенсійну реформу слід розпочинати з детінізації ринку праці. При цьому Р. Бортник додав, що найбільш тінізовані якраз ті сфери діяльності в Україні, в яких обертається найбільшу кількість коштів. Це, зокрема, спорт, сільське господарство, енергетика і т.д.

Водночас, Кабмін залишив всі норми, які «значно погіршують умови виходу на пенсію», після впровадження реформи, - так вважає експерт з соціальних питань, Андрій Павловський.

У першу чергу, це зачепить людей, які народилися наприкінці 60-х та у 70-х рр. минулого століття.

«Вони на собі відчують усю «прелєсть» Пенсійної реформи Гройсмана», - зазначив експерт.  

Причиною цьому - високий рівень безробіття в Україні у 90-х роках.

«Ці люди раніше ніж у 65 років вийти на пенсію не зможуть (...) Попри багаточисленні заяви уряду, що ніякого підвищення пенсійного віку не буде, фактично збільшення вдвічі мінімально необхідного страхового стажу - це і є приховане підвищення пенсійного віку. Це, мабуть, вже усі зрозуміли», - підкреслив Павловський.

Як відомо, Комітет ВРУ з питань соцполітики схвалив всі 2144 поправки до урядової Пенсійної реформи і відправив законопроект №6614 на розгляд Ради.

 

Джерело:
До списку новин