загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

70 відсотків чоловіків, які вийдуть на пенсію у 2018 році, можуть її не отримати, – Суслов

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Осучаснення пенсій, про яке говорить прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, потрібне. Але, швидше за все, що 70 відсотків чоловіків, які досягнуть 60-річного віку у 2018 році, не матимуть достатнього пенсійного стажу і вони не зможуть отримати пенсію.

Про це в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» сказав міністр економіки України (1997-1998) Віктор Суслов.

«Ті пенсії, які призначали багато років тому, з того часу не підвищувались. Тому,  звичайно, це треба робити. Але тривожніше є те, що велика кількість людей не зможуть отримати пенсії з причини недостачі пенсійного страхового стажу. Наприклад, чоловіки, які досягли 60-річного віку у 2018 році. Із них 70 відсотків не матимуть достатнього пенсійного стажу і можуть не отримати цю пенсію», – розповів Суслов.

Він вважає, що українці повинні знати, що їх чекає, коли вони досягнуть пенсійного віку.

«Не можна приховувати від громадськості те, хто, коли та скільки отримуватиме коштів, коли вийде на пенсію. Точні цифри повинні бути розраховані урядом та передані Верховній Раді, тому що це ключове питання. Там, де люди не зможуть отримати пенсію, багато з них потраплять у дуже важкі умови. Адже за десять років вже буде близько 55 відсотків чоловіків та жінок, які досягатимуть пенсійного віку, і не зможуть отримати пенсійні виплати», – прокоментував він.

Експерт додав: «Тому потрібно подивитися у цілому на осучаснення пенсій, про яке говорить Гройсман. Адже воно загалом не впливає на отримання пенсій, тому що ми не підвищуватимемо пенсійний вік. Але ми обмежимо кількість людей, котрі матимуть право на отримання пенсій». 

Також Віктор Суслов зауважив: «Те, що стосується накопичувального рівня пенсійної системи, це дуже важливо. Але треба розуміти, що сьогодні кожен громадянин має право накопичувати кошти як в страхових компаніях у страхуванні життя, так і на депозитах у банках, купувати цінні папери, золото, валюту та інше. Але, якщо мова йде про обов’язковий рівень, то повинна бути забезпечена стійкість банківської системи.  В країні, де більше 90 банків доведені до банкрутства і не виконано зобов’язання перед вкладниками, не може працювати накопичувальний рівень. Також, якщо не має надійних цінних паперів, фондового ринку, він теж не може працювати. Тому ми можемо зараз про це поговорити, але наразі МВФ, розуміючи це все, на сьогодні якраз і не підтримує введення начебто накопичувального рівня. Можливо, він і змінить свою позицію, якщо з ним якось домовляться. Але без реформування фінансового сектору, взагалі ця затія не можлива».

 

Джерело:
До списку новин