загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як перевести мамину пенсію?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У редакцію звернулась читачка Мирослава із запитанням, яке стосується переведення пенсій за місцем перебування.
 
Мирослава розповіла свою ситуацію: “Моя мама важко хвора, зараз ми живемо в селі, вона прописана в райцентрі, а я в Рівному. Які є варіанти і які потрібні папери й куди потрібно звертатися, щоб перевести її пенсію сюди? І що робити якщо вона не хоче, щоб я отримувала її пенсію по довіреності, і на карточку теж не хоче, бо в селі немає банкомата”.
 
Консультує юрист Вікторая ГУСАКОВА:

- Прибувши на нове місце проживання, Ваша мама може одразу звернутися до Пенсійного фонду за новим місцем проживання, вказавши, "щодо взяття на облік на витребування пенсійної справи за колишньою адресою (вказати якою)". При цьому, до заяви додається копія паспорту (1-ша, 2-га, 3-тя сторінки та сторінка з відміткою щодо прописки (реєстрації) за новим місцем проживання, копія ідентифікаційного коду, пенсійне посвідчення. Вона може взяти довідку від сільради того села, де вона проживає, щоб він підтвердив, що вона постійно проживає за вказаною адресою.

На підставі заяви формується запит пенсійної справи, пенсіонера ставлять на облік та продовжують пенсійні виплати.

Відповідно до п.4.12 Постанови ПФУ № 22-1 від 25.11.2005 "Про затвердження Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", при переїзді пенсіонера на постійне або тимчасове проживання до іншої адміністративно-територіальної одиниці орган, що призначає пенсію, не пізніше трьох робочих днів з дня одержання заяви надсилає запит про витребування пенсійної справи до органу, що призначає пенсію, за попереднім місцем проживання (реєстрації) пенсіонера. Пенсійна справа не пізніше п’яти робочих днів з дня одержання запиту пересилається органу, що призначає пенсію, за новим місцем проживання (реєстрації).

Також в Пенсійному фонді можна написати заяву щодо нарахування шляхом включення у відомості на виплату пенсії через відділення поштового зв'язку, вказавши це відділення.

Якщо Ваша мама хвора і не може поїхати до Пенсійного фонду особисто, вони може зробити все-таки довіреність на ведення її справ, можете запросити до себе додому нотаріуса, - радить юрист Вікторія ГУСАКОВА.
 
Джерело:
До списку новин