загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знову все перепишуть: Розенко заявив про зміни до пенсійної реформи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найближчим часом пенсійну реформу буде відкоректовано у Верховній Раді.

Про це в ефірі "5 каналу" в ексклюзивному інтерв'ю повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Хотілося б щоб Верховна Рада вже прийняла якесь рішення. Очевидно, що та пенсійна реформа, яка була внесена урядом, буде відкоригована Верховною Радою України. Тому що понад 2,5 тис. поправок внесли народні депутати до тексту пенсійної реформи і це означає, що документ надзвичайно серйозний, увага суспільства прикута до цього і народні депутати самі відчувають відповідальність за це", - зазначив Розенко.

"Очевидно, що будь-яку норму законопроекту можна змінити. Багато критики ми чуємо довкола того, що уряд робить правильно, чи не правильно, але сьогодні пенсійна реформа знаходиться в руках народних депутатів. Саме основне, це щоб те, що ми всі обіцяли людям з 1 жовтня – осучаснення пенсії і індексація пенсії відбулася, а для цього потрібно щоб Верховна Рада ухвалила відповідне рішення", - наголосив він.

Як відомо, раніше Розенко заявив, що робота в легальному секторі економіки та сумлінна сплата податків дозволить забезпечити українцям гідну пенсію.

Але принцип соціальної справедливості полягає ще і в тому, що для того, щоб отримувати гідну пенсію, потрібно працювати в легальному секторі економіки та платити податки в Україні. потрібно чітко розуміти, що пенсія - це страхова виплата ", - зазначив віце-прем'єр.

За його словами, пенсійна реформа передбачає запуск процесу осучаснення пенсій, який був зупинений в 2011 році попередня влада. 

Як сказав Розенко, це була колосальна несправедливість по відношенню до тих людей, які мають досить серйозний страховий стаж, які отримують пенсію на рівні 1400 - 4000 гривень, які заробили свою пенсію і яким протягом цих останніх 6 років пенсія не переглядалася.

Розенко підкреслив, що осучаснення пенсій в Україні не буде одноразовою акцією, а це вже буде постійний механізм. 

Як повідомлялось раніше, Верховна Рада 13 липня ухвалила в першому читанні законопроект про пенсійну реформу. Урядовий проект пенсійної реформи не передбачає підвищення пенсійного віку, однак вводить вимоги до страхового стажу. Для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років страхового стажу. При стажі від 15 до 25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, при стажі менше 15 років - у 65 років. У той же час, люди, у яких немає страхового стажу, зможуть претендувати на соціальну допомогу при досягненні 63 років. Обсяг допомоги буде визначатися, виходячи з рівня доходів сім'ї пенсіонера. 

 

Джерело:
До списку новин