загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійна реформа скасувала спецпенсії і пенсії за вислугою років, - Мінсоцполітики

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ті, хто вже отримав право на них до прийняття реформи, збережуть його.

Пенсійна реформа скасувала спеціальні пенсії і пенсії за вислугою років для лікарів, учителів. Під скасування "пільгового стажу" потрапили також чорнобильці, металурги, шахтарі, хіміки, соціальні працівники, льотчики і інші категорії. Виняток зроблено лише для військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна сказав Микола Шамбір, заступник міністра соціальної політики України.

Спеціальні пенсії, які нараховувалися в прокуратурі і на держслужбі, скасовано, але в перехідних положеннях прописано, що ті, хто вже отримав право на ці спецпенсії, збережуть його. Те саме стосується пенсій за вислугою років. "Ці пенсії скасовано. Але звертаю увагу: хто отримав право - право залишається за ними", - сказав заступник міністра.

При цьому він підкреслив, що скасування пенсій за вислугою років не означає, що лікарям чи вчителям потрібно терміново звільнятися до набуття чинності закону, щоб її отримати. Він підкреслив, що це право не згорить.

Водночас військові пенсії в законі ніяк не змінювалися. "Крім того, є питання щодо осучаснення, ми готуємо новий закон, яким , по суті, буде прийнято рішення про їх осучаснення", - сказав Шамбір.

Також залишаються так звані пільгові пенсії за роботу в шкідливих умовах. При цьому Мінсоцполітики планує запровадити професійну накопичувальну систему, щоб зняти навантаження з Пенсійного фонду за ранній вихід на пенсію.

 

Джерело:
До списку новин