загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Реви розповіли, як пенсійна реформа вплине на спецпенсії для чиновників

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до ухваленої днями пенсійної реформи в Україні скасовується призначення спецпенсій для високопосадовців – державних службовців, суддів і прокурорів. Таку заяву зробив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

Про це повідомляє “Народна правда“з посиланням на “Радіо Свобода“.

Чиновник заявив, що новий закон про пенсійну реформу прибирає механізм призначення спеціальних пенсій для чиновників:  якісь пенсії відміняються повністю, якісь матимуть перехідні норми.

“Якщо людина вийшла на спецпенсію, перебуваючи на державній службі, то для то, хто вже набув такого права, пенсія залишається. Але в переважній більшості випадків  спеціальні пенсії прибираються», – заявив  Шамбір.

Для тих екс-чиновників, яким вже призначено виплату спецпенсій, перерахунок проводитися не буде до того часу, аж поки пенсія за звичайною системою нарахування не стане вищою за суму  спецпенсій і отримувачі перейдуть на загальну систему пенсійного забезпечення.

«Пенсіонери, які отримують спецпенсії, будуть отримувати їх і в подальшому – зменшення не буде», – підсумував Микола Шамбір.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зміняться пенсії українців з 1 жовтня. Верховна Рада 288 голосами ухвалила пенсійну реформу Кабінету Міністрів, попередньо внісши майже півтисячі правок.

Раніше віце-прем’єр-міністр Павло Розенко назвав новий розмір мінімальної пенсії в Україні. Вона складатиме 1452 гривні.

Крім того, за словами глави Комітету з питань соцполітики, зайнятості та пенсобеспеченія ВР Людмили Денисової, загалом розглянули 2144 поправки, більшість з них було відхилено. Головною правкою, яку схвалив комітет, є введення з 1 січня 2019 року другого рівня пенсійної системи, яка передбачає введення особистих накопичувальних пенсійних рахунків для працівників, молодших 35 років.

 

Джерело:
До списку новин