загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійна реформа: все що потрібно знати (ІНФОГРАФІКА)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

11 жовтня набрав чинності новий закон про пенсійну реформу. Підвищити виплати мають 9 мільйонам людей. Для більшості вони зростуть у середньому на 700 гривень. Перерахунок зроблять автоматично за кілька днів і надбавки мають виплатити вже цього місяця. Тим, хто вже отримав пенсію – буде доплата.

Закон опублікували у виданні Голос України.

Реформа передбачає осучаснення пенсій з 1 жовтня 2017 року.

Для цього використовуватиметься єдиний показник середньої зарплати, який у цьому році, в сумі, становить 3 тис. 764 грн. з коефіцієнтом вартості року страхового стажу в розмірі 1.

Крім того, збільшиться максимальна сума, з якої сплачується єдиний соціальний внесок (ЄСВ), до 15 мінімальних заробітних плат (48 тис. грн.). Розмір ставки ЄСВ не зміниться.

Для призначення пенсій цього року використають показник середньої зарплати за останні два роки, а з 2019 – використовуватимуть показник за останні три роки.

Працюючим пенсіонерам, також з 1 жовтня 2017 року, відновлять виплату пенсій у повному розмірі.

З початку 2018 року право на пенсію за віком в 60 років буде у тих громадян, які мають 25 років страхового стажу. Мінімальний страховий стаж збільшуватиметься на один рік протягом 10 років, поки не складе 35 років у 2028 році.

У 63 роки на пенсію можуть виходити ті особи, які мають 15 років страхового стажу на 1 січня 2018 року.

З 2018 року в 65 років вийти на пенсію зможуть ті особи, які на 1 січня 2019 року матимуть від 15 до 16 років страхового стажу. Особам без страхового стажу в 15 років, призначать державну соціальну допомогу в 65 років.

Індексація пенсій у 2019-2020 роках здійснюватиметься за рішенням парламенту, а з 2021 року відбуватиметься автоматично.

Пенсії за вислугу років ліквідують, залишивши пільговий вихід на пенсію тільки для деяких категорій населення:

  • • працівників зі шкідливими і важкими умовами праці;
  • • людей з інвалідністю,
  • • матерів, які виховали п’ятьох дітей;
  • • інвалідів з дитинства (в 50 років);
  • • військових – учасників бойових дій (55 років при 25 роках стажу).

До 31 грудня 2017 року максимальний розмір пенсії не може перевищувати 10,7 тис. грн.

Нагадаємо, після прийняття пенсійної реформи Верховною Радою мінімальна гарантована пенсія в Україні підвищиться на 11% і складе 1452 грн.

 

Джерело:
До списку новин