загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чижмарь про пенсійну реформу: Україні слід рівнятися на приклад Польщі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У тих політиків, які намагалися до Володимира Гройсмана впроваджувати пенсійну реформу, нічого не виходило, вони зазнавали фіаско.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив народний депутат України (БПП) Андрій Вадатурський.

Гість програми назвав пенсійну реформу «яскравим прикладом ефективної реформи».

«Це не реформа, а тільки її початок… Ті політики, які намагалися до пана Гройсмана брати і впроваджувати пенсійну реформу, вони всі отримували фіаско і нічого у них не виходило, крім негативу від людей в Україні», – зазначив нардеп.

Андрій Вадатурський наголосив, що пенсія не вирішує економічні фактори, адже є наслідком економіки. «Не може держава з поганою чи слабкою економікою платити гідну пенсію», – додав він.

Народний депутат України (Радикальна партія) Юрій Чижмарь нагадав, що саме підвищення рівня мінімальної зарплати дало змогу накопичити у Пенсійному фонді кошти, які цього року просто розподілили. Юрій Чижмарь наголосив, що пенсійна реформа – це зовсім не реформа, адже не йдеться про накопичувальну систему, є багато несоціальних речей.

«Там є два моменти, які мені сподобалися і чому я проголосував. Тому що по факту ми перерозподілили гроші, які додатково отримали у Пенсійний фонд від підвищення заробітної плати, і люди дійсно отримали підвищення. І друге, що ми нарешті чітко виконали норму Конституції, яка передбачає, що люди не можуть мати пенсію, меншу від прожиткового мінімуму, і ми на сьогодні закон привели у відповідність до Конституції… Але сказати, що це була реформа чи початок реформи – без накопичувальної системи, без соціальних аспектів…», – заявив нардеп та навів приклад сусідньої Польщі, яка опустила пенсійний вік і відмовилася від кредитів МВФ, на який, на його думку, слід рівнятися.

Андрій Вадатурський зауважив, що головна мета зробленого кроку – детінізація ринку, щоб люди почали отримувати легальні заробітні плати та почали сплачувати до Пенсійного фонду.

«Тоді ми зможемо знову піднімати пенсії. За один крок, за один місяць не зробити просто неможливо», – зазначив він. 

 

Джерело:
До списку новин