загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Жінки на пенсії: гроші, виплати, пільги, стаж, вік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Закон про пенсійну реформу вже вступив в силу. Які зміни реформа принесе українським жінкам?

ПОВЕРНУТЬ ГРОШІ. Приємна новина для тих українок, які вийшли на пенсію достроково – в 55 років. За старим пенсійним законодавством, за кожен місяць дострокового виходу на пенсію з них знімали 0,5% суми виплат. Згідно з новим законом, ці утримання скасовуються. Правда, не відразу. Пенсія буде виплачуватися в повному обсязі тільки після того, як жінка досягне віку, який перевищує пенсійний на кількість місяців дострокового виходу на пенсію. Тобто, якщо жінка вийшла на пенсію в 55 років, то повну суму пенсії вона почне отримувати в 65 років.

СТАЖ – ЦЕ ПРОБЛЕМА. Пенсійна реформа збільшила розмір страхового стажу, необхідного для того, щоб вийти на пенсію «вчасно» – в 60 років. До 2028 року мінімальний стаж складе 35 років для чоловіків і 30 років для жінок. Це не дуже хороша новина для всіх, хто працював без офіційного оформлення або за кордоном, а для жінок в першу чергу. Статистика говорить, що саме жінки частіше працюють неофіційно, крім того, стаж «з’їдають» домашня робота і догляд за дитиною.

ЩО НЕ ПОТРАПИТЬ В СТАЖ? До речі, про дітей. Декретні відпустки будуть зараховуватися до страхового стажу. Але не всі, а тільки такі:

– відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами з 1 січня 2004 року по 30 червня 2013 року;

– відпустки по догляду за дитиною з 1 січня 2004 року до моменту введення сплати страхових внесків за таку відпустку.

ПЕРЕХІДНИЙ ПЕРІОД. Жінки, яким виповнилося 55 років, як і раніше можуть вийти на пенсію достроково. Але тільки при наявності не менше 30 років страхового стажу та за умови звільнення з роботи. Таке право буде діяти до 1 січня 2022 року.

ПІЛЬГИ. Право вийти на заслужений відпочинок достроково залишається у жінок, у яких п’ятеро або більше дітей, та які працюють в сільському господарстві. Не зміняться умови виходу на пенсію і для матерів інвалідів з дитинства, а також багатодітних матерів, які виховували дітей до шестирічного віку.

 

Джерело:
До списку новин