загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні завершують приготування до зими: яких заборон дотримувалися в день Осія Колесника

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

30 жовтня Православна церква вшановує пам'ять святого пророка Осії. В народі свято отримало назву "Осій Колесник".

Пророк Осія був іудеєм і жив у нелегкий час. Осія походив з коліна, тобто з роду, Іссахарового. Він жив у дев'ятому столітті до Різдва Христового в Ізраїльському царстві й був сучасником святих пророків Ісаї, Михея і Амоса. У той час багато його одноплемінників поклонялися ідолам. Осія жодного разу не засумнівався у своїй вірі, він проповідував людям слово Боже. Святий пророк Осія викривав беззаконня жителів Ізраїлю і звіщав їм великі лиха від ворогів і переселення в полон Асирійський. Господь наділив Осія даром провидіння. Майже за тисячу років до пришестя Спасителя святий пророк провістив, що припиниться старозавітне жертвоприношення і не буде Ааронового священства і по всій землі пошириться істинне Богопізнання. Осія говорив про Христа, що Він повернеться з Єгипту, тридневно воскресне і переможе смерть. Осія був першим, хто записував свої пророцтва, так була створена книга з чотирнадцятьма розділами.  Пророцтва святого Осії включені в число книг Священного Писання. Пророче служіння святого Осії тривало понад 60 років. Дожив пророк Осія до глибокої старості і спочив мирною смертю.

Традиції

Назву "Осій Колесник" свято отримало не просто так. В цей день відбувався один з фінальних етапів приготування до зими: лагодили вози, змінювали у них зламані деталі, а осі і колеса змащували дьогтем і смолою, щоб не скрипіли вози. Коли закінчували з ремонтом возів, їх ставили в сараї, а замість них діставали сани. Саням теж приділяли достатньо часу: їх оглядали і готували до довгої зими. 

Колесо вважалося оберегом і захисником від злих духів. Цей символ сонця часто використовували в проведенні різних обрядів.

Також люди вірили, що купатися в цей день не можна, а якщо порушити цю заборону, то можна накликати на себе біду.

Прикмети

На пророка Осію колесо прощається з віссю — віз у сарай ставлять, сани на світ витягують — зима йде.

За скрипом возових коліс на день Осія ворожили про врожай: Якщо колесо не скрипить, то урожай, за прикметами, буде хорошим.

Зозуля кує на сухому дереві — до морозу.

Якщо йде дощ, то зима буде м'якою, але холодною.

Ясна погода на Осія - до морозів і холодів.

Якщо колеса воза, який відганяють на зимове зберігання, не скриплять, урожай буде хорошим.

 

Джерело:
До списку новин