загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тимошенко: Пенсійна реформа забрала у людей десятки мільярдів гривень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Влада провела так звану пенсійну реформу в той час, як інфляція складає 50%. Таким чином вона ліквідувала індексацію пенсії під інфляцію. Тому усі пенсіонери, які вийдуть на пенсію з 1 січня 2018 року будуть отримувати на 35% менше, ніж би отримували без пенсійної реформи.

Про це зазначила голова фракції ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми HARD з Влащенко.

«Якби з того моменту, коли Порошенко прийшов на посаду, українцям індексували пенсії, то сьогодні середня пенсія складала б 3651 гривню, і ніхто менше, ніж 2500 гривень не отримував. Натомість влада зберегла середню пенсію на рівні 1921 гривні, тобто тримає виплати в два рази нижчими, ніж мало б бути», – пояснила Тимошенко.

Натомість підвищили пенсії відбулося тільки для тих, у кого і були високі пенсії. Натомість тим, хто отримував копійки, такі ж копійки і додали.

«Наприклад, судді, яких зараз чи не всі звинувачують у корупції, виходять з пенсією 185 тисяч 660 гривень. Відтак, прокурори, чиновники та всі, хто працюють в державних корпораціях, виходять на пенсії із сотнями тисяч гривень в місяць», – зауважила Тимошенко.

Політик констатує, що реальна пенсійна реформа полягає в тому, що у людей забрали індексацію під час інфляції.

«Влада провела реформу в той час, як інфляція складає 50%. Таким чином вона ліквідувала індексацію пенсії під інфляцію. Тому усі пенсіонери, які вийдуть на пенсію з 1 січня 2018 року будуть отримувати на 35% менше, ніж отримували б без пенсійної реформи. До того ж, і осучаснення пенсій, яке раніше проводили для підняття виплат, тепер проводитимуть для зменшення пенсій, щоб урівняти минулорічні нарахування. Тобто, такими кроками влада просто забрала у людей десятки мільярдів гривень із їхніх кишень», – наголосила Юлія Тимошенко. 

 

Джерело:
До списку новин