загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Херсонська бабуся стала визнаною художницею, вийшовши на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Олена Рибальченко не має спеціальної освіти. І її художній дар прокинувся досить пізно, вже коли жінка вийшла на пенсію. Зараз жінці 88 років.
 
Тісна однокімнатна квартира пані Олени завалена картинами. Вони лежать стосами у кожному кутку. Бо жінка малює безупинну. Під майстерню облаштувала кухню. За полотно - фанера.
 
Прямо біля каструль вона пише свій черговий шедевр. Це буде картина про учасника АТО, який втратив на війні обидві ноги. Воїна художниця побачила на вулиці. Серед натовпу ще зовсім молоду, а вже скалічену людину, ніхто не помічав, а от Олена Павлівна того обличчя забути не може, тому вирішила намалювати захисника. 
 
Олені Рибальченко 88 років. Хоч в роду були художники, сама за пензля взялася вже на пенсії. Талант відкрився випадково: під час ремонту у квартирі не було чим заклеїти кострубату стіну і господиня вирішила її замалювати – вийшла справжня картина. Далі були полотно, фанера, ДСП – все, що, потрапляючи під руку, піддавалося масляним фарбам.
 
Олена Павлівна вже намалювала близько тисячі картин у стилі наївного мистецтва. У такій техніці творили Марія Приймаченко, Катерина Білокур, Поліна Райко, але роботи Рибальченко мають свою особливість – на сюжетних картинах зображене українське село, з його мальовничими краєвидами й колоритними людьми. А ще художниця малює пісні, у буквальному сенсі, ілюструючи сюжетну лінію того чи іншого фольклорного шедевру.
 
Визнання до художниці прийшло давно. Її картини знаходяться у низці великих музеїв України, зокрема, столичній «гончарівці», а також приватних колекціях. У Херсоні, Львові та Києві організовувалися персональні виставки робіт Олени Рибальченко. Та попри славу, живе живописець більш, ніж скромно – в однокімнатній квартирі, а фарби і пензлі купує за мізерну пенсією. Просто займатися комерцією не для художниці не головне, більшість своїх картин музеям вона подарувала.
 
 

 
 
 
Джерело:
До списку новин