загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева заявив про один недолік пенсійної реформи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На наступному етапі пенсійної рефоми цей недолік уряд збирається врахувати.

У ході реалізації пенсійної реформи був відзначений один недолік - єдині правила нарахування. У зв'язку з цим деякі люди отримали низькі надбавки до пенсій тільки тому, що у часи Радянського Союзу отримували занадто низькі зарплати. Уряд збирається врахувати це під час наступного етапу реформи. Про це 13 грудня в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна" заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Чому в тебе така пенсія, а в іншого така, – це можна пояснити. Тому що до всіх застосували єдині правила. У цій системі є один недолік, який ми побачили реально уже під час проведення пенсійної реформи. У формулі розрахунок пенсії, як дзеркало. Він відобразив соціально-економічну ситуацію, яка була тоді, коли більшість людей працювали у Радянському Союзі. І от сама пенсійна реформа показала, наскільки несправедлива була система оплати праці в Радянському Союзі", – зазначив він.

За словами Реви, сьогодні люди, які мають повний трудовий стаж, отримують малу пенсію, бо свого часу отримували малі заробітні плати.

"Людина, яка працювала в колгоспі, дуже важко працювала, у полі від зорі до зорі, а їй ставили трудодні, то заробіток не ставили до 1965 року. Потім стали платити, але які були зарплати в колгоспі? Копієчні. Візьміть санітарку в лікарні. Вона теж могла працювати до 40 років в лікарні. Яка в неї була зарплата? 80 рублів. Нянечка в садочку – та сама ситуація. Сьогодні ці люди, які мають великий стаж, але маленьку зарплату, вони отримали невелику прибавку до пенсії", – зауважив міністр.

Уряд, за його словами, врахує цей нюанс на наступному етапі пенсійної реформи.

 

Джерело:
До списку новин