загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії для військових: якою має бути система виплат для тих, хто боронить кордон

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Доречно, щоб найбільшу пенсію платили військовослужбовцям. Це категорія, яка боронить наш кордон. При тому, йдеться не про силові структури, а лише про тих, хто під вогнем.

Про це розповіла голова Інституту громадянських свобод Галина Третьякова, оцінюючи плани щодо осучаснення пенсій військовим наступного року.

«Були ініціативи про те, що військовослужбовцям потрібно або відкривати спеціальні військові каси, або створювати недержавні пенсійні фонди та фондувати безпосередньо гроші, перераховувати, а далі створювати систему гарантування за рахунок бюджету», – зазначила Третьякова.

Експерт додала, що ці гроші мають бути накопичені на персоніфікованих рахунках військовослужбовців.

«Це світова практика, хоч американська, хоч будь-якої іншої країни», – підкреслила вона.

«Має бути проста система. Військовослужбовці не мають боятися, що буде якийсь наступний уряд, який візьме й у ручному режимі змінить формулу», – уточнила вона.

На її переконання, сенс у тому, щоб відрахування були не до загального Пенсійного фонду, а на персоніфіковані рахунки.

«Військовий має знати, що якщо він пішов під вогонь, то за ці тижні чи місяці він отримає нарахування на свій персоніфікований рахунок. У такому разі сума кожного обраховуватиметься чесно», – пояснила фахівець.

Вона уточнила, що поки що такі ініціативи не звучали. Ба більше, з пенсій військових зроблена якась військова таємниця, незрозуміло з яких причин.

«Саме для цієї категорії в нас чомусь усе дуже втаємничено. Там дійсно є одна військова таємниця, яка стосується чисельності військового контингенту на лінії фронту. Але цю інформацію можна надавати в якомусь узагальненому вигляді», – констатувала Третьякова.

Фахівець наголосила, що фінансування військовослужбовців є актуальним для всього суспільства.

«Військові боронять нас на сході, а ми маємо стовідсотково захищати їх тут. Військові мають знати, що держава, люди, суспільство несуть за них відповідальність», – додала вона.

За її словами, військовослужбовці в країні, яка воює, мають бути захищені на сто відсотків.

«Немає іншої такої категорії, яку можна прирівняти до військових. Будь-яка цивільна робота, яка тут нам здається небезпечною, просто тьмяніє порівняно з тим, що відчувають ті, хто перебуває під вогнем», – резюмувала Галина Третьякова.

 

Джерело:
До списку новин