загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Андрій Рева: Українську систему обліку страхових внесків переймають інші держави

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська система страхових внесків є передовою. Тому деякі країни пострадянського простору також вирішили її перейняти адже вона дозволяє призначати пенсію без довідки з місця роботи.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Чому ви вирішили, що та пенсійна система, яка у нас є на сьогоднішній день дісталася від Радянського союзу? Почнемо з того, що у Союзі не було пенсійного фонду. Пенсії так само, як в сьогоднішній реформованій Грузії платилися з бюджету. Коли ми говоримо про не реформовану пенсійну систему – це про Грузію, а не про Україну. В Радянському союзі пенсія платилася з бюджету, з податків, а не з єдиного соціального внеску. Єдиний соціальний внесок йшов на соціальне страхування, а це різні речі», – зазначає міністр.

Зокрема, за його словами, у нас пенсійне забезпечення переведене на принципи соціального пенсійного страхування. Це означає, що з 2000 року внесок за кожного із працівників обліковується на персональному рахунку в пенсійному фонді.

«Із 2000 року нам не потрібні довідки з підприємств, нам не потрібні трудові книжки, тому що ми чітко бачимо скільки людина заплатила. І в нас є можливість порахувати скільки вона внесла в пенсійний фонд для того, щоб потім призначити їй пенсію відповідно до її внеску. Це дуже важливо. В цю систему втрутитись неможливо, змінити і «нахімічити» нічого не можна, це абсолютно об’єктивний показник», – впевнений Рева.

Також пан Рева зауважив, що таку ж систему запровадив Азербайджан перейнявши її у нас. І у Грузії теж хочуть ввести систему персоніфікованого обліку страхових внесків.

«Я не можу погодитися, що у нас архаїчна пенсійна система, навпаки наша система є передовою», – констатує Андрій Рева. 

 

Джерело:
До списку новин