загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Черкащині людей похилого віку планують навчити користуватися Інтернетом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На Черкащині втілюватимуть проект «Єднання поколінь на користь громад». Так Черкаси долучилися до шести інших міст України – Вінниці, Чернігова, Миргорода, Мелітополя, Сум та Львова – у реалізації проекту проекту, що покликаний допомогти людям похилого віку брати участь у суспільному житті своїх міст, в яких вони проживають. Організатори ініціативи переконані, що всі жителі України, без винятку і попри вік, повинні мати можливість користуватись інструментами участі та комунікації з місцевою владою.

«Єднання поколінь на користь громад» – це проект, який має на меті активізувати людей похилого віку та залучити їх до процесів ухвалення рішень у громаді. У планах – провести спеціальні навчальні курси, що допоможуть людям похилого віку Черкащини та інших міст, що долучилися, освоїти сучасні технології, які нині широко використовують у функціонуванні державних органів: електронне голосування, запис до лікаря чи на прийом у державну структуру, пошук актуальної інформації тощо.

Ініціативу втілює Центр «Поділля-Соціум» за підтримки «Програми сприяння громадський активності «Долучайся!», що фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Водночас на Черкащині проект реалізовуватиме БО «Від серця до серця». Нині фахівці організації проводять спеціальний аналіз вивчення аудиторії, яка потребує спеціального навчання, а також здійснюють пошук активних громадян, які згодом підтримуватимуть цих осіб як ініціативну групу.

– У Черкаській області населення віком 50 і більше років складає 38 відсотків від усього населення Черкащини. Тобто більшість цих 38 відсотків залишаються поза межами суспільних процесів. Це і голосування, наприклад, за Громадський бюджет, і користування Інтернет-ресурсами в цілому. Хоча нині саме в мережі відбувається більшість суспільних процесів в громадах, – зауважує фахівець БО «Від серця до серця» Марина Стадник. – Найперше, ми хочемо порушити актуальність питання соціалізації людей похилого віку, особливо тих, хто через певні свої вади чи проблеми зі здоров’ям не може фізично брати участь у важливих заходах міста чи області. По-друге, плануємо до цього проекту залучити також і владу, державні структури, насамперед, територіальні центри соціального захисту населення та університети ІІІ віку, що при них функціонують.

Ініціатива «Єднання поколінь на користь громад» стартувала у грудні цього року. Триватиме вона протягом восьми місяців. Перші навчальні тренінги для людей похилого віку пройдуть у Черкасах, Вінниці, Чернігові, Миргороді, Мелітополі, Сумах та Львові вже в лютому 2018 року.

 

Джерело:
До списку новин