загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Незрячий баяніст із Бердичева зіграв перший сольний концерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чоловік втратив зір ще 30 років тому, однак музику не полишив.

Незрячий баяніст із Бердичева, що на Житомирщині, самостійно на слух вчить і обробляє музичні твори. Попри ваду зору, він вивчив з десяток музичних композицій, з якими і виступив на своєму першому сольному концерті. До цього його загітували друзі і колеги.

Олександр Цовбун понад 30 років тому через побутову травму втратив зір. Від депресії врятували дружина і баян. Відтоді музикант за освітою на слух відтворює відомі мелодії. Вивчив 8 вальсів і самотужки їх обробив. 

«Баян був у ті часи – 50-60-ті роки – найпопулярнішим інструментом. Він звучав скрізь, інших інструментів мало де почуєш, ну, гітара була»,– говорить баяніст Олександр Цовбун.

"Прослуховую і по фрагментах запам'ятовую мелодію, перевіряю її, що я підбираю, чи правильно. І так запам'ятовую швидко сам матеріал", - розповідає баяніст.

Чоловік працював у районному будинку культури. Нині - рік як на пенсії. Проте музику не полишив.

"У нього дуже комунікабельний характер. Він полюбляє гумор, у нього невичерпне почуття гумору. Він закоханий у музику, яку чує кожен день", - каже дружина Майя Козир.

Друзі та колеги Олександра зорганізували перший його сольний концерт.

"Я дивуюся, як він не бачить ноти, але в голові тримає їх стільки! Як він знає стільки багато музичного матеріалу - це просто фантастика! Тут справжня музика для душі та серця. Я вважаю, що на такій музиці люди стають добріші, сердечніші й розумніші", - зазначає композитор Олесь Коляда. 

На думку фахівців, люди з вадами здоров’я, які освоїли музичні інструменти, унікальні. Адже треба мати не просто бажання, а й незламну ціль.

«Люди, які мають певні складнощі із зором у даному випадку, докладають чимало зусиль для того, щоб вивчити певний репертуар, він сприймає все на слух. Якщо займатись серйозно і професійно, то на будь-якому інструменті важко навчитись грати професійно. Так, як грає Олександр, – це дорогого коштує»,–розповідає викладач гри на баяні Сергій Ртіщев.

Що напланував собі музикант та як звучить його баян – дізнайтеся з сюжету:

 

Джерело:
До списку новин