загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як український композитор надихав Коко Шанель

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Композитор українського походження Ігор Стравінський надихнув Коко Шанель на створення легендарного парфуму.

Стравінський — один із найвидатніших композиторів 20-го століття, володар премії "Греммі", лектор Гарвардського університету й головний музичний експериментатор. За право називати його своїм композитором змагається Франція, Америка та Росія. Втім, безсумнівне одне – в його жилах текла українська кров.

Батько Федір – оперний співак, який походив із давнього козацького роду, тож не випадково, що саме він позував для  картини  "Козаки пишуть лист турецькому султану" Іллі Рєпіна. Мама – піаністка, родом з Волині. Протягом всього життя Старвінському шалено щастило на хороші знайомства.

Батько однокурсника виявився відомим композитором Миколою Римським-Корсаковим. Тож українець протягом 5 років брав у нього уроки. А коли й учень почав презентувати власні твори, то виявилося, що Сергій Дягілєв, не менш відомий керівник балету, його 5-юрідний брат. Так родичі почали спільно працювати.

Якщо Дягілєв ще якось сприймав його експресивну музику, то публіка часто критикувала й називала її надто шумною.

А от Коко Шанель була зачарована Стравінським із першого знайомства, і коли в композитора почалися фінансові труднощі, запросила його з сім’єю до свого маєтку. Українець не встояв перед шармом модельєрки, а закохана Коко того ж року створила свій кращий парфум – "Chanel №5".

І хоча композитор півстоліття прожив за кордоном, до українського Полісся ставився з особливою теплотою. У містечку Устилуг, звідки походила його мама, Старавінський і собі збудував маєток. До речі, саме в ньому написав свої кращі твори.

Джерело:
До списку новин