загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Витрати передбачають фінансування осучаснених в 2017 році пенсій, а також виплату пенсій і надбавок.

Кабінет міністрів затвердив бюджет Пенсійного фонду (ПФ), дефіцит якого не ріс в 2017 році. Так, доходи ПФ передбачені на рівні 353,6 млрд гривень, витрати – 345,8 млрд гривень. Про це свідчить проект постанови про затвердження бюджету Пенсійного фонду України на 2018 рік, який з'явився в розпорядженні "Економічної правди".

"Бюджет ПФ збалансований", – йдеться в пояснювальній записці до нього.

Основним джерелом наповнення бюджету ПФ є єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Доходи від нього заплановані в обсязі 208,3 млрд гривень. Доходи Пенсійного фонду розраховані але основі прогнозу фонду оплати праці в обсязі 988,9 млрд гривень.

Витрати Пенсійного фонду передбачають фінансування осучаснених в 2017 році пенсій, а також виплату пенсій і надбавок, перелічених в прив'язці до підвищеного розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Останній прописаний в держбюджеті і становить з 1 січня 2018 року – 1373 грн, з 1 липня – 1435 грн, з 1 грудня – 1 497 грн.

Також витрати Пенсійного фонду передбачають скасування особливого порядку виплати пенсій працюючим пенсіонерам.

Витрати державного бюджету на Пенсійний фонд в цьому році передбачені в розмірі 139,3 млрд грн.

Як раніше повідомляв прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, дефіцит Пенсійного фонду України складає 140 млрд грн. Прем'єр зазначив, що в цілому люди платять в Пенсійний фонд менше, ніж отримують з нього. Він підрахував, що з 26 млн населення віком від 18 до 60 років сплачують внески 12 млн українських громадян – і 12 млн українських пенсіонерів отримують пенсії.

 

Джерело:
До списку новин