загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щодо призначення пенсії по інвалідності особі, яка брала участь у Революції Гідності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мій син, 1989 р. н., брав участь у Революції Гідності та отримав ІІ групу інвалідності. Але до 2014 року він мав лише один рік і сім місяців страхового стажу. Чи має він право на призначення пенсії по інвалідності за наявності такого стажу?

Відповідно до частини другої статті 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (із змінами, внесеними згідно із Законом України № 1010-VIII від 18.02.2016), якщо інвалідність настала внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності), у особи, яка звернулася за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, то пенсія по інвалідності призначається особі незалежно від наявності страхового стажу.

Розмір пенсії по інвалідності обчислюється відповідно до норм вищезгаданого Закону у залежності від наявного страхового стажу та заробітної плати. До пенсії встановлюються підвищення та цільова грошова допомога, передбачені для інвалідів війни. Пенсія не може бути меншою у інвалідів війни І групи 285%, ІІ групи - 255%, ІІІ групи - 225% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2010р. №656 “Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій”. Починаючи з 01.09.2015р., прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність встановлений в розмірі 1074грн., тобто мінімальна пенсія у інвалідів війни І групи становить 3060,9грн., ІІ групи - 2738,7грн., ІІІ групи - 2416,5 гривні. При зміні прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, перераховуватиметься і мінімальна пенсійна виплата інвалідів - учасників революції Гідності. 

Пенсійний фонд України

 

Джерело:
До списку новин