загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українським жінкам дозволили освоювати раніше заборонені професії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Набув чинності наказ МОЗ, що скасовує перелік заборонених робіт для жінок.

Перелік важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок, уже не є дійсним. Набув чинності наказ МОЗ, що скасовує цей документ, повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що перелік заборонених для жінок робіт був затверджений майже 25 років тому. Він складався з розділів, що об'єднують роботи з металообробки; будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи, гірничі роботи; геологорозвідувальні і топографо-геодезичні, роботи з видобутку нафти і газу; чорна та кольорова металургія; ремонт обладнання електростанцій і мереж, електротехнічне виробництво, та ін.

"Цей перелік суперечить національному законодавству, вимогам законодавства ЄС, міжнародним зобов'язанням України з питань гендерної політики, а також не узгоджується із сучасним Класифікатором професій. Крім того, за минулі роки змінились умови та характер праці на підприємствах, з'явились сучасні технології, обладнання, використовуються нові матеріали та хімічні сполуки", - йдеться в повідомленні.

Тому МОЗ розробило наказ, який скасовує цей документ професійної дискримінації жінок. Наказ вже діє (набрав чинності  22 грудня 2017 року), а Глава 3 розділу І Переліку втратить чинність з дати, коли Україною буде завершено процедуру денонсації Конвенції про використання праці жінок на підземних роботах у шахтах будь-якого роду № 45.

Вказано, що дотримання вимог наказу контролюватиме Держслужба з питань праці.

Як відомо, український класифікатор професій містить близько 8 тисяч найменувань, з яких 4 тисячі вже не існують. За окремими прогнозами, ще 2-3 тисячі професій зникнуть найближчим часом. У групі ризику — продавці, оператори call-центрів, пілоти літаків і водії, листоноші, бухгалтери, екскурсоводи, касири, перекладачі тощо.

 

До списку новин