загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Патріарху Філарету виповнилося 89 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

23 січня Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначає 89-ліття свого предстоятеля – патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета (Денисенка).

Про це повідомляє прес-центр Патріархії УПЦ КП.

З нагоди свята у Володимирському патріаршому кафедральному соборі міста Києва сьогодні з ранку відбулося урочисте богослужіння.

Літургію очолив патріарх Філарет у співслужінні єпископату та духовенства з усієї України.

Глава УПЦ КП народився 23 січня 1929 р. в с. Благодатне на Донеччині. У 1950 р. прийняв чернецтво, а у 1962 р. висвячений на єпископа. Після здобуття Україною незалежності 1991 року виступив поборником української церковної самостійності. У 1992 р. створив незалежну від Москви Українську православну церкву Київського патріархату, за що російські ієрархи відлучили його від РПЦ. Автор перекладу Біблії на українську мову. 

Президент України Петро Порошенко привітав главу Української православної церкви Київського патріархату патріарха Філарета (Денисенка) з 89-річчям.

"Ваша Святосте! Прийміть мої щирі вітання з нагоди 89-річчя! У дні тяжких випробувань для нашої держави Ви вболіваєте за всю українську землю. Силою та вірою служите Богові та Україні та молитеся за мир на рідній землі. Ви завжди були взірцем та прикладом для наслідування. Довголіття, міцного здоров'я і Божого благословення Вам, Святійший Владико!", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці.

 

Джерело:
До списку новин