загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

2 лютого святкують День бабака: історія і народні повір'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 2 лютого, відзначають народне свято - День бабака. Вперше масштабно цей день відсвяткували в США. У День бабака прийнято спостерігати за цими тваринами. Вважається, що якщо бабак вилізе зі своєї нірки і не ховається назад – скоро прийде весна.

У вісімнадцятому столітті свято бабака в США привезли переселенці з Німеччини. Але символом свята був у них не бабак, а борсук. Широкого розголосу свято в США отримало завдяки членам Клубу Бабака у Пенсільванії. Свято набувало все більшої популярності з кожним роком.

Перший офіційний звір-провісник - бабак на прізвисько Філ з Пенсільванії, США.

Також, є історичні відомості, виходячи з яких, можна припустити, що в Стародавньому Римі також був свій "провісник" погоди, в ролі якого виступав їжак.

В честь Дня бабака в Канаді і США проводяться 2 лютого фестивалі та різні заходи, в яких беруть участь всі: як корінні жителі країн, так і туристи.

Свято прийшло і в Україну, хоча не набрало такої популярності, як в США чи Канаді. Основною традицією в цей день є спостереження за бабаком, який вилазить з нори.

За поведінкою бабака пророкують, чи скоро настане весна. Якщо бабак при вигляді своєї тіні ховається назад у нору, чекати настання весни і гарної погоди не варто ще цілих 6 тижнів. А якщо бабак вилазить зі своєї нірки і не ховається назад – весна настане дуже скоро.

Увечері в США по радіо і телебаченню привселюдно озвучують передбачення пухнастого метеоролога.

В останні роки в Україні місію провісника погоди виконує бабак Тимко з Харківського зоопарку. 

Головний бабак-синоптик України Тимко також спрогнозує прихід весни. Але організатори, переконавшись в здібностях тваринки, вирішили поставити йому й інші актуальні питання, на злобу дня.

 "Наш Тимко точний прогнозист і не тільки погодний... Доведено двічі: в 2016 спрогнозував коливання курсу долара в межах 25-30 гривень, щоактуально і сьогодні. Минулорічний прогноз про безвіз також виправдався", - розповідають організатори.

У цьому році День бабака в Україні настав значно раніше через аномально теплий початок січня, внаслідок якого прокинулися бабаки, які живуть у Миколаївському зоопарку.

За повідомленням Українського гідрометцентру. У п'ятницю, 2 лютого, в Україні дощі пройдуть на заході, півночі і сході країни, в інших регіонах - мінлива хмарність.

На заході України очікується тепла погода, від +6 до +8 градусів, пройдуть невеликі дощі. У південних областях без опадів, температура становитиме від +8 до +10 градусів.

На сході буде найхолодніше — від +2 до +4 градусів, прогнозується невеликий дощ. У північній частині також опади, температура від +2 до +5 градусів.

У Києві місцями пройде невеликий дощ. В столиці буде хмарно з проясненнями, вітер південний, 5-10 м/с. Температура вдень 4-6° тепла.

 

Джерело:
До списку новин