загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Менше на чверть: Кабмін приготував новий пенсійний удар

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні з 2019 року під час розрахунку пенсій враховуватиметься розмір середньої зарплати у країні за три роки, а не за два, як зараз.

Через це значно знизиться розмір зарплатної бази.

З урахуванням зниження “вартості” одного року стажу, в середньому пенсії порівняно з 2017 роком скоротяться на 25%. У рамках пенсійної реформи коефіцієнт оцінки стажу скоротили - з 1,35% до 1%. Оцінка стажу це своєрідна «плата» за кожен відпрацьований рік.

Цього року в Україні діють особливі правила нарахування пенсій. Замість трьох років враховується розмір середньої зарплати по країні за 2 останні роки. На сьогодні це більше 5 тисяч гривень. Потім цю суму множать на стаж, 1% і на співвідношення власного заробітку до середнього. Так, навіть при зарплаті більше 7 тисяч гривень можна отримати пенсію близько 1,8 тисячі гривень.

У 2019 році умови виходу на пенсію зміняться, відзначають експерти. Так, замість середньої зарплати за 2 минулі роки враховуватиметься розмір середньої зарплати по країні за 3 роки. З урахуванням, що розмір заробітних плат зростає з кожним роком, такі умови виявляться значно менш вигідними для українських пенсіонерів.

Нагадаємо, Пенсійний фонд затвердив нову форму посвідчень для українських пенсіонерів. Так, з 1 січня 2018-го року замість традиційного пенсійного посвідчення можна отримати банківську картку. При цьому в ПФУ запевняють, що ніхто не буде змушувати пенсіонерів міняти старі посвідчення на нові. Усі документи, видані раніше, є дійсними до закінчення терміну їх дії.

 

Джерело:
До списку новин