загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Близькі родичі Героїв Небесної Сотні зможуть достроково вийти на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Це передбачає ухвалений парламентом законопроект № 7429 про внесення змін до Закону «Про загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування» щодо признаення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров‘я, одержаних під час участі в Революції Гідності».

Голова Комітету з питань соціальної політики Людмила Денісова (фракція «Народний фронт») на брифінгу відзначила, що законопроект дає можливість раніше вийти на пенсію батькам загиблих або померлих у результаті поранення чи каліцтва через участь у Революції Гідності, або жінок чи чоловіків загиблих, які не вступили у другий шлюб, дітей, які стали інвалідами до повноліття. Така категорія осіб зможуть вийти на пенсію – жінки у 50 років, маючи страховий стаж 20 років, і чоловіки у 55 років, маючи страховий стаж 25 років. «Чотири роки тому мільйони українців вийшли на Майдан для того, щоб забезпечити права і свободи людини в Україні, її європейське майбутнє, і 108 українців загинули через участь у Революції Гідності, 108  родин втратили найближчих, найдорожчих людей, - сказала Денісова. - І щоб підтримати ці родини, розробили законопроект, який буде шаною і повагою до наших героїв Небесної Сотні, адже скоро 18-20 лютого будемо вшановувати четверті роковини Революції Гідності».

Представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко нагадала, що наприкінці грудня парламент також проголосував законопроект, який надає учасникам Революції Гідності, які отримали ушкодження середньої та легкої тяжкості, такі самі пільги, які надані учасникам бойових дій на Сході, таким особам буде надано статус осіб із інвалідністю. «Це та мала вдячність і ті малі можливості, які може сьогодні надати держава для того, щоби підтримати цих людей і їх близьких родичів, - сказала І. Луценко. - Завершується судовий розгляд справ щодо розстрілів на Майдані, активну участь у цьому приймає Генеральна прокуратура, і учасники та виконавці цих ганебних розстрілів, які відбувалися 18-10 лютого, будуть покарані й притягнуті до кримінальної відповідальності, будуть посаджені у тюрму. Цього року вже виділено з бюджету та профінансовано кошти на меморіал пам‘яті героїв Небесної Сотні».

 

Джерело:
До списку новин