загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Учасникам АТО, нагородженим орденом України, пропонують надавати пенсії за особливі заслуги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, яким пропонується переглянути питання розміру пенсії учасникам антитерористичної операції.

Автори законодавчої ініціативи зазначають, що оскільки антитерористичну операцію на Сході України не внесено до переліку держав і періодів бойових дій на їх території, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1994 року № 63, учасники АТО, нагороджені орденами України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, зокрема, орденом «За мужність» та орденом «Богдана Хмельницького», не підпадають під формулювання пункту 2 статті 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною». Внаслідок чого розмір пенсії за особливі заслуги учасникам АТО, нагородженим орденами України, встановлюється відповідно до абзацу четвертого статті 5 Закону у розмірі від 20 до 25 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, як особам, нагородженим одним із орденів України.

Тому депутати пропонують викласти у новій редакції пункт 2 статті 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», доповнивши його словами: «або участь в антитерористичній операції (забезпеченні її проведення)» і тим самим поширивши дію цього пункту на учасників антитерористичної операції на сході України. 

 

Джерело:
До списку новин