загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нардепи пропонують удвічі підвищити соціальні стандарти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Народні депутати пропонують уже з 1 березня встановити мінімальну зарплату в 5 тис. грн., а мінімальну пенсію – 3200 грн.

Такі положення, зокрема, містить законопроект «Про внесення змін до Державного бюджету України на 2018 рік» (№ 8024).

При цьому проектом передбачено, що розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб має становити 4104 грн., для дітей до 6 років – 3475 грн., для дітей від 6 до 18 років – 4332 грн.

Як зазначено в пояснювальній записці, збільшення рівня мінімальної заробітної плати пропорційно збільшить надходження до бюджетів Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування за рахунок єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що забезпечить виплату підвищених пенсій, а також виплат із фондів

Автори законопроекту при цьому не вказали за рахунок яких джерел можна поповнити дефіцитний бюджет. Хоча передбачили «доручити Кабінету Міністрів опрацювати питання перегляду доходної частини Державного бюджету України на 2018 рік в частині збільшення фактичних обсягів надходжень за рахунок перегляду макроекономічних параметрів розрахунку показників бюджету, зокрема, темпів споживчої інфляції та величини обмінного валютного курсу».

Нагадаємо, що ВРУ ухвалила Закон про Державний бюджет України на 2018 рік з дефіцитом у 81,849 млрд грн. Законом передбачено розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб 1762 грн., для дітей до 6 років – 1492 грн., для дітей від 6 до 18 років – 1860 грн.

 

До списку новин