загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Є ризик, що накопичувальна пенсійна система перетвориться на фінансову піраміду - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Солідарна (діюча в Украні нині) пенсійна система має свої недоліки, але МВФ та інші міжнародні фінансові організації радять нам не поспішати від неї відмовлятися. Адже є випадки, коли накопичувальна система перетворювалася на одну велику фінансову піраміду.

Таке заявив в ефірі програми «Київ Live» телеканалу «Київ» експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

«Як писали представники Міжнародного валютного фонду, накопичувальна система буде ефективною тільки тоді, коли дохід на накопичувальних рахунках перевищуватиме річну інфляцію хоча б на 2%. Інакше людина буде все життя відкладати, а їй потім скажуть: вибачте, вашу пенсію з’їла інфляція, а вам нічого не залишилося», – сказав Павловський.

Довідково: Пенсійна реформа полягає в переході до трирівневої пенсійної системи:

Перший рівень — це солідарна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, в якій усі кошти, що перераховуються підприємствами та застрахованими особами до Пенсійного фонду України, одразу ж виплачуються нинішнім пенсіонерам.

Другий рівень — накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Частина обов'язкових пенсійних відрахувань (до 7% від заробітної плати працівника) буде спрямована на персональні рахунки громадян. Ці кошти будуть інвестуватися в українську економіку, а інвестиційний дохід збільшуватиме розмір майбутніх пенсійних виплат.

Третій рівень — система недержавного пенсійного забезпечення. В цій системі можуть брати участь добровільно як фізичні особи, так і юридичні особи-роботодавці.

 

Джерело:
До списку новин