загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні відбулася не пенсійна реформа, а лише математична дія у формулі, – Павловський

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наприкінці 2017 року український парламент проголосував за документ, який насправді не є пенсійною реформою. Адже було змінено тільки деякі коефіцієнти у формулі розрахунку пенсій, які є лише математичною дією, а не реформою. Але в результаті цих змін ті люди, які будуть виходити на пенсію після 1 січня 2018 року, отримуватимуть виплати на третину менші, ніж ті, кому пощастило вийти на неї до пенсійної реформи Гройсмана.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» говорив експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

«Ми зараз бачимо наслідки пенсійної реформи, котра виявилося великою мильною бульбашкою. Адже за міжнародними дослідженнями, Україна пасе задніх у питанні розміру виплат пенсій, що є вироком усім зусиллям можновладців», – сказав Павловський.

Він вважає, що наприкінці 2017 року парламент проголосував за документ, який насправді не є пенсійною реформою.

«Було змінено тільки деякі коефіцієнти у формулі розрахунку пенсій, що є лише математичною дією, а не реформою. Але в результаті цих змін ті люди, які будуть виходити на пенсію після 1 січня 2018 року, отримуватимуть пенсію на третину меншу, ніж ті, кому пощастило вийти на неї до пенсійної реформи Гройсмана. Наприклад, покоління 1970-1980-х років народження навряд чи зможуть вийти на пенсію у 60 років. Через те, що відбулося приховане підвищення пенсійного віку до 63 років, а згодом і до 65, бо мінімальний необхідний страховий стаж  збільшили у два з половиною рази, ніж це було до так званої реформи», – розповів експерт.

Він також навів приклад, як саме відбулося «так зване підвищення» пенсій у регіонах України.

«У мене є дані щодо Вінницької області. Зокрема по сільській місцевості, де людям підвищили пенсії від 30 до 120 гривень. Фактично, знову образили селян, за рахунок яких провели так звану реформу. Але є і зворотні приклади, коли людям все ж дорахували суттєво кошти до пенсії. Парадокс у тому, що чим більшу пенсію особа мала, тим більшу доплату отримала», – прокоментував Павловський.

Щодо того, чи можна було значно підвищити пенсії українським пенсіонерам, він наголосив, що цю реформу провели лише тому, що цього вимагав Міжнародний валютний фонд, але покращення не слід очікувати.

«Якщо говорити відверто, то уряд робив реформу під тиском МВФ для того, щоб у найближчому майбутньому зменшити кількість громадян, які мають право на отримання пенсійних виплат. Тому, якщо це назвати реформою, то цього частково вже досягнуто. Але воно не вирішує проблеми дефіциту Пенсійного фонду. Бо можна теоретично дискутувати, яка пенсійна модель краща, але якщо економіка мертва, то жодна пенсійна система  та реформа працювати не буде. Тому, коли відбудеться зростання економіки, тоді і будуть більші заробітні плати, створюватимуться нові робочі місця. І тоді природним чином поступово вирішуватиметься проблема дефіциту Пенсійного фонду», – вважає він. 

 

Джерело:
До списку новин