загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яку пенсію отримують українці: експерт пояснила формулу розрахунку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для кожного з працюючих українців розмір його пенсії буде розраховуватися з індивідуальної формули.

Основний принцип цієї формули пояснила керівник Інституту громадянських свобод Галина Третякова.

За її словами, уряд сьогодні підвищив так звану страхову складову пенсії.

"Це залежить від того, який у тебе стаж, і яка вага твоєї зарплати відносно середньої по країні під час трудової діяльності. Це закладено в індивідуальну формулу", - зазначила вона.

"Індивідуальна формула складається із середньої зарплати за три попередні роки в країні. Вона становила 3746 грн, зараз вона буде змінюватися. Вона множиться на два індивідуальних коефіцієнта. Один - коефіцієнт трудового стажу, (стаж, поділений на 100. Якщо 44 роки, то 0,44)", - пояснила експерт.

"А третя величина - це вага вашої зарплати під час трудової діяльності до середньої по країні. Це рахується по місяцях, а потім ця ваша вага усереднюється за вашу трудову діяльність. Наприклад, якщо ви всю вашу трудову діяльність отримували зарплату в два рази більше, ніж по країні, в цьому випадку коефіцієнт буде 2. Третій коефіцієнт усереднюється по всій трудової діяльності, він є в кожній пенсійній справі", - додала Третякова.

Для військовослужбовців пенсійна система повинна включати в себе так званий соціальний бенефіт або додаткове соціальне благо.

"Держава повинна розробити для військовослужбовців стандартний контракт, який повинен містити не тільки заробітну плату, але і соціальний захист. Як ми захищаємо медичне обслуговування для військовослужбовців, що у нас з їхніми пенсіями, що у нас із втратою годувальника сім'ї. Це мінімальні складові, які повинні бути. Моральний дух базується не тільки на зарплаті, а й на тому, що ризик утримання сім'ї військовослужбовця повинен бути захищений. Саме тоді у людини є моральний дух йти захищати країну, розуміючи, що там за спиною це захистять", - наголосила експерт.

Держава також має стимулювати систему накопичення у пенсійних фондах під час проходження військовим служби, зазначила експерт.

"Саме тому для військових пенсійне забезпечення повинно бути вище і складатися не тільки з солідарної системи держави. Завтра прийдуть інші політики і скажуть: "А у нас є 95 стаття Конституції, яка захищає бюджет, ми соціальний захист для всіх створюємо тільки так, як можемо". Тому у нас крім солідарного рівня повинні бути власні накопичення", - вважає Третьякова.

Така практика існує у більшості армій західного зразка.

"Будь-який військовий, який наймається в ізраїльську або французьку армію, йому відразу пропонують вибрати військову касу, або військовий недержавний пенсійний фонд, і такий воїн відкладає туди. І держава співфінансує власні накопичення людини. Вони домовляються, куди інвестують. Якщо з ним щось станеться, то для сім'ї це теж додаткове утримання", - констатувала вона.

За її словами, українське законодавство також передбачає такі можливості.

"Будь-яка військова частина може створити недержавний пенсійний фонд і вкладати туди гроші", - підсумувала Третьякова.

 

 
Джерело:
До списку новин